Ország-világ

2021.08.31. 17:50

Az ügyészség szerint Czeglédy Csaba volt az ördög ügyvédje

Az ügy jogász végzettségű gyanúsítottja az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

A nyomozó hatóság az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját kedden folytatólagosan kihallgatta, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosította. Ennek lényege szerint a gyanúsított az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese – közölte a Fővárosi Főügyészség Az ördög ügyvédje-ügyről. Mint ismert az ügynek eddig két gyanúsítottja volt, közülük Czeglédy Csaba jogász végzettségű. Vagyis az ügyészség kimondta: ő az ördög ügyvédje – írja az Origo.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – a zsarolás miatt indult ügytől történt elkülönítés folytán – a különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben két személlyel szemben folytat nyomozást. A nyomozók az ügy jogász végzettségű gyanúsítottját (a közleményben nem írták le a nevét, de csak Czeglédy Csaba lehet) kedden folytatólagosan kihallgatták, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosították – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A jelenlegi megalapozott gyanú, így a módosított tényállás szerint, az ügy jogász végzettségű gyanúsítottja az ügy tárgyát képező bűncselekménynek nem bűnsegédje, hanem tettese.

Az ügyészség szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra az ügy tárgyát képező kompromittáló videófelvételt, amely különleges személyes adatokat tartalmazott, és amelynek nyilvánosságra kerülése a felvételen szereplő személyeknek jelentős érdeksérelmet okozott. A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így például a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg – tették hozzá.

A korábbi információk alapján az egyik gyanúsított a jogász végzettségű Czeglédy Csaba, Gyurcsány ügyvédje, DK-s politikus, a baloldal táskás embere. Vagyis ő az ördög ügyvédje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában