Járvány

2021.08.12. 14:17

Finnországban rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma

Finnországban rekordot döntött a napi új koronavírus-fertőzöttek száma: 1024 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, többet, mint az eddigi „csúcstartó” márciusban – közölte a finn egészségügyi intézet csütörtökön.

A kórházi ápolásra szorulók száma is nőtt: jelenleg 83-an vannak egészségügyi létesítményben a koronavírus okozta Covid-19-cel. A járvány terjedéséért a vírus delta variánsa tehető felelőssé.

Sanna Marin miniszterelnök egy héttel ezelőtt bejelentette: a vendéglők és a szabadidős létesítmények látogatásához oltási igazolványra lesz szükség és megkezdik a 12-16 éves korosztály beoltását.

Bár Finnország a világjárvány által legkevésbé érintett országok közé tartozik, júniusban elkezdett emelkedni a fertőzöttek száma. Júliusban tovább gyorsult a vírus terjedésének üteme, miután a focirajongók hazatértek a labdarúgó Európa-bajnokság külföldi meccseiről.

Az 5,5 milliós Finnországban 109 983 fertőzöttje és 995 halálos áldozata van a koronavírusnak a legfrissebb adatok szerint. A finnek 82 százaléka legalább egy oltást kapott már, több mint 48 százaléka pedig teljes oltottsággal rendelkezik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik