Ország-világ

2021.08.28. 20:05

Hollik István : a baloldalt a Fidesz iránti gyűlölet tartja össze (videó)

A lefújás előtt – Ciklusvégi értékelés balról és jobbról – ezzel a címmel zajlott panelbeszélgetés a Tranzit Garázsviták arénájában Hollik István és Márky-Zay Péter részvételével.

Forrás: Tranzit/Facebook

„Hatalom és technikai érdek – semmi más nem fogja össze és nem vezérli a baloldalt. Csak az, hogy váltsák le a Fideszt. Ebben Márky-Zay Péter úgy vesz részt, hogy pontosan tudja, hogy ezzel azt a Gyurcsány Ferencet segítik hatalomra, aki már kétszer kirabolta ezt az országot” – jelentette ki Hollik István a Tranzit Garázsviták arénájában. Hozzátette, amikor a baloldal elszámoltatásról beszél, az nem más, mint politikai bosszú.

„Az ellenzéki pártokat egyetlen dolog fogja össze: a Fidesz iránti mélyről jövő gyűlölet”

– hangsúlyozta a politikus.

A Fidesz kommunikációs igazgatójának vitapartnere, Márki-Zay Péter kifejtette, ha a 2022-es választás arról szólna, hogy Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc között kell dönteni, akkor Orbán Viktornak lenne kétharmada. Azonban, ha az a kérdés, hogy „Orbán vagy nem Orbán?”, akkor az utóbbi mellett tennék le többen a voksukat.

Erre reagálva Hollik István rámutatott: a baloldal mai vezetője Gyurcsány Ferenc és ő uralja az ellenzéki összefogást.

„Az a két párt, aki néhány éve még egy színpadra sem volt hajlandó felmenni együtt, a Jobbik és a Gyurcsány párt megegyezett egymással”

– húzta alá Hollik István. A kérdésre, hogy megválasztása esetén hogyan tudná magát függetleníteni Gyurcsány Ferenctől, Márki-Zay Péter azt válaszolta, hogy szakértői kormánnyal.

„Ez azt jelenti, hogy ez egy nagyon sokszínű koalíció, amiben különbözőképpen gondolkodó emberek vesznek részt, de mégis nagyon sok mindenben egyetértenek. Kell egy közös program, amiben megállapodnak, és ezt a programot egy olyan szakértői kormányra kell bízni, ahol nem pártkatonák végzik el a különböző minisztériumok vezetését”

– hangsúlyozta Márki-Zay Péter. Arra a kérdésre, hogy miért tarja magát a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek, Márki-Zay Péter elmondta, a hódmezővásárhelyi választások mind ezt támasztják alá.

„Hódmezővásárhelyen már bebizonyítottuk, hogy ha a hat párt szavazatait egy átlag választáson összeadnánk, akkor így a hat pártnak lenne hatezer szavazata, a Fidesznek 9-10 ezer. 2018 február 25-én 13 ezer, 2019 október 13-án pedig 13 ezer ötszáz szavazatot kaptunk. Tehát ha van egy hiteles alternatíva jobb és baloldalnak, vagy a kiábrándult fideszeseknek, akkor nagy többséggel le lehet váltani egy korrupt kormányt”

– mondta el a hódmezővásárhelyi polgármester. Hollik István ezek mentén rákérdezett a baloldal jogállamisági programjára, majd elmondta, Márki-Zay Péter úgy állítaná vissza a bíróságok függetlenségét, hogy egy honlapon listázná a neki nem tetsző ítéleteket hozó bírókat.

A vita második részében a koronavírus járványról beszéltek a résztvevők. Hollik István szerint az elmúlt kormányzati ciklust a koronavírus járvány határozta meg, a legfontosabb kihívás pedig, hogy a járvány okozta gazdasági válságból Magyarország nyertesen tudjon kijönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában