Kapcsolatépítés

2021.08.24. 17:38

Magyar-boszniai ifjúságügyi megállapodást írtak alá Budapesten

Magyar-boszniai ifjúságügyi megállapodást írtak alá Budapesten kedden. Az egyezményt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter és Ankica Gudeljevic, Bosznia-Hercegovina civil ügyekért felelős minisztere látta el kézjegyével.

Forrás: Facebook

Fotó: Novák Katalin

Novák Katalin az aláírást követő sajtótájékoztatón elmondta:

abban állapodtak meg, hogy a jövőben megosztják a ifjúságpolitika terén szerzett tapasztalataikat, és olyan programokat indítanak, amelyek közelebb hozzák egymáshoz a magyar és a bosnyák fiatalokat, segítik egymás gazdag kultúrájának megismerését.

A tárgyalás során szó esett a nyugat-balkáni országot sújtó demográfiai problémákról, illetve a koronavírus-járvány kezeléséről is – tette hozzá.

Bosznia-Hercegovina az alacsony születésszám és a fiatalok elvándorlása miatt súlyos demográfiai problémákkal küzd. Ebben a helyzetben figyelik a magyar családpolitikai döntéseket, és irigykednek a magyar eredmények, a növekvő gyermekvállalási kedv láttán – mondta Novák Katalin.

Elhangzott: Bosznia-Hercegovinában alacsony szintű a koronavírus elleni átoltottság, és a helyzetet nehezíti, a járványkezelés eltérő módja a különböző államalakulatokban.

Ankica Gudeljevic azt mondta, hogy az ifjúság jelentheti a legfőbb kapcsot a két ország között, ezért fontos, hogy a magyar és a bosnyák fiatalok közelebb kerüljenek egymáshoz.

A megállapodás utat mutat a fiataloknak, és megteremti a kapcsolatépítés alapjait. A bosnyák fiatalok tapasztalatokat szerezhetnek magyar kortársaiktól arról, hogy miért érdemes a hazájukat építeni – tette hozzá.

Ankica Gudeljevic kifejezte reményét, hogy Bosznia-Hercegovina hasonló eredményeket tud felmutatni a jövőben, mint Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában