berobbant a metán

2021.08.25. 09:31

Több vájár életét vesztette egy kolumbiai bányabalesetben

Legalább tizenegy vájár vesztette életét a közép-kolumbiai Boyacá megye egyik szénbányájában bekövetkezett sújtólégrobbanásban – közölte kedden Henry Barrera, Topaga településének polgármestere, ahol a baleset történt.

A helyi sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy egy bányászt még keresnek. Ellentmondó információk vannak arról, hogy hány ember volt érintett a robbanásban, amely kedd reggel történt a Bogotától 220 kilométerre északkeletre található topagai bányában.

A latin-amerikai ország bányászati minisztériuma Twitter-oldalán korábban nyolc halottról, négy eltűntről és egy sérültről számolt be.

A Caracol helyi televíziócsatorna közlése szerint a bányászok 500 méteres mélységben voltak, amikor a felgyülemlett metángáz berobbant.

A súlyos bányászati balesetek nem számítanak ritkaságnak Kolumbiában, a legtöbb tárnában ugyanis gyakran nagyon hiányosak a biztonsági intézkedések. Mindemellett az illegális bányászat is gondot jelent több latin-amerikai országban.

A kolumbiai hatóságok ugyanakkor nem rendelkeznek arra utaló információkkal, hogy a topagai bánya illegálisan működött volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában