Ország-világ

2021.09.21. 12:11

A Budapest Pride csapata is felháborodott Jakab Péter hétfői parlamenti felszólalásán

„Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a b*zivicceket és a szexuális erőszakot relativizáló vicceket” – írták a Facebook-oldalukon.

Budapest, 2021. szeptember 20. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje felszólal az Országgyûlés õszi idõszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Budapest Pride csapata írásban reagált Jakab Péter hétfői parlamenti felszólalására, amelyben azt mondta, hogy

a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”.

„Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a b*zivicceket és a szexuális erőszakot relativizáló vicceket” – írták a Facebook-oldalukon. Kifejtették, hogy „Jakab Péter nem csak b*zizott egyet a parlamentben, hanem ennél egyel tovább ment:

szexuális erőszakkal viccelődött.

Magyarországon évente 40-50 nőt öl meg a partnere. Minden ötödik magyar nő olyan családban nő fel, ahol az apja verte az anyját. A meggyilkolt nőket az esetek több mint felében partnere vagy volt partnere ölte meg.”

Felszólították továbbá a Jobbik elnökét, hogy tartsa be az általa is elfogadott ellenzéki érdeknyilatkozatot, miszerint

a Jobbik Magyarországért Mozgalom szociálisan érzékeny keresztény néppártként definiálja önmagát

és elvi nyilatkozatában úgy fogalmaz, hogy elítélik a keresztény tanítással ellentétes gyűlöletkeltést. A nyilatkozat továbbá kiemeli az esélyegyenlőséget, és hogy „senkit nem hagynak hátra”, valamint fontosnak tartja az egyén szabadságát is – írta meg a Mandiner.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában