Jemeni polgárháború

2021.09.05. 11:00

Drónokat és ballisztikus rakétákat lőttek ki Szaúd-Arábiára

Három, Jemenből Szaúd-Arábiára kilőtt ballisztikus rakétát és szintén három, robbanószerkezettel felszerelt drónt semmisítettek meg a szaúdi erők szombaton – közölték szaúdi illetékesek.

Az El-Ihbaríja szaúdi állami televízió híradása szerint a hatóságok „szigorú” intézkedéseket hoztak a polgári lakosság védelmi érdekében. Sebesültekről, károkról nem adtak hírt. Négy nappal korábban az abhai nemzetközi repülőtér ellen intéztek dróntámadást. Akkor nyolc ember megsérült. A szaúdi hatóságok a jemeni húsz lázadókat tette felelőssé.

Szaúd-Arábia szövetségesei élén 2015-ben avatkozott be katonailag a jemeni polgári háborúna a nemzetközileg elismert kormány oldalán, melyet az Irán támogatását élvező, síita, húszi lázadók elűztek az országból. A jemeni komfliktus az ENSZ szerint a világ legsúlyosabb humanitárius katasztrófájár idézte elő; több tízezer ember meghalt és milliók váltak földönfutóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában