döbbenetes

2021.09.30. 12:18

Nyíltan támogatja a feleségverést az amerikai muszlim férfi

Haqiqatjou minden esetben nyíltan kiáll a saríá törvénykezés mellett.

A Houstonban született férfi mindezt arra hivatkozva teszi, hogy szerinte a demokráciákban is vannak büntetések és következmények a törvények megszegéséért. A férfi minden esetben nyíltan kiáll a saríá törvénykezés mellett. Korábban egy egyetemre is meghívták hogy tartson beszédet, ám végül az óriási felháborodás miatt nem tarthatta meg előadását – írja a V4NA.

A muszlimok feleségveréshez való “jogát” védelmezte egy beszélgetésben a houstoni születésű muszlim férfi, Daniel Haqiqatjou. A beszélgetésről készül felvétel a legnépszerűbb videómegosztó oldalra is felkerült.

Habár ez a nyugati, polgári társadalmakban szigorúan büntetendő, a férfi a videóban a Koránra hivatkozva többek között azt fejtegeti, hogy a feleségek megverését szerinte nem kellene szankcionálni. Daniel Haqiqatjou a Korán 4. fejezetének 34. versére alapozza mondanivalóját. Ebben az szerepel, hogy “Allah a férfiakat felsőbbrendűnek teremtette a nőknél, mivel a férfiak a vagyonukat a nőkre költik, és támogatják a nőket. Ezért az igaz nők odaadóan engedelmesek, és őrzik a mások számára láthatatlan részeiket, mint ahogy Allah vigyáz azokra. A hűtlen vagy rossz magaviseletű nőket először intsétek meg, majd küldjétek őket külön ágyba, végül verjétek meg őket. De, ha visszatérnek az engedelmességhez, ne keressétek ellenük a bosszúság eszközeit: Mert Allah a Magasságos”

Daniel Haqiqatjou Twitter oldalán magát írónak és előadónak tartja az iszlámról és a modernitásról.

A férfit 2020 márciusában a Kanadai Torontói Egyetem Muszlim Diákszövetsége meghívta kiemelt vendégelőadónak az iszlám tudatosság hetén. Azonban antiszemita nézetei miatt rendkívüli felháborodás övezte meghívását. A Zsidó Védelmi Liga például nyilvánosságra hozta az e-mailt amit a Yorki Egyetem elnökének küldtek. Ebben az írásban felszólították őket az antiszemita muszlim előadásainak törlésére, és megjegyezték, hogy “a campuson tanuló zsidó hallgatók már régóta áldozatai az antiszemitizmusnak”. Mivel más zsidó csoportok is a felháborodásuknak adtak hangot az egyetem végül visszavonta a meghívását, így nem tartott előadást.

Haqiqatjou minden esetben nyíltan kiáll a saríá törvénykezés mellett.

Korábban ő volt az, aki megpróbálta megvédeni a rabszolgaság intézményét, és támogatta a szexrabszolgák tartását is. Emellett üdvözölte, hogy Brunei 2014-ben, első kelet-ázsiai országként szigorú iszlám saría törvényt fogadott el, amely olyan büntetéseket alkalmaz, mint például a homoszexualitásért való megkövezés, vagy a lopásért végzett amputálás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában