Varga Judit: tizenöt éve derült ki, hogy Gyurcsány Ferenc és szövetségesei hazudtak

Európa és Brüsszel ekkor mélyen hallgatott – emelte ki az igazságügyi miniszter.

Szabadka, 2021. augusztus 26. Varga Judit igazságügyi miniszter ünnepi beszédet mond a szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Elõtti Nevelõ és Gyakorlóintézmény avatóünnepségén 2021. augusztus 26-án. Az új oktatási intézmény három óvodai és két bölcsõdei csoportnak, 100 magyar gyereknek tud kiemelkedõ színvonalú elhelyezési és oktatási lehetõséget biztosítani. A fejlesztés értéke 885 millió forint. MTI/Molnár Edvárd

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

Tizenöt éve ezen a napon derült ki ország-világ számára, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és szövetségesei hazudtak „reggel, éjjel meg este”, hogy kormányzás helyett félrevezettek mindenkit, hogy a csőd szélére vezették Magyarországot – közölte az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Varga Judit angol nyelven is közölt bejegyzésében azt írta: „az ellenzéki térfelet jelenleg is irányító” Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd kiszivárgása után, lemondás helyett „a rendszerváltoztatást követő legmélyebb jogállamisági és erkölcsi válságba lökte hazánkat: rendőri túlkapások, minden jogi alap nélkül elrendelt előzetes letartóztatások tömkelege, gumilövedékkel megvakított emberek, összevert fiatalok és idősek, azonosítószám nélküli rendőrök, lovasroham békés tüntetők ellen, hónapokig műveleti területté nyilvánított és kordonokkal körülzárt Kossuth tér, véresre vert országgyűlési képviselő”.

Európa és Brüsszel ekkor mélyen hallgatott – emelte ki, hozzátéve: nem volt akkor se Sargentini-jelentés, se 7-es cikkely szerinti eljárás, nem aggódott a magyar demokrácia és jogállamiság helyzete miatt sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament, „sem a ma minden nap világvégét vizionáló jól ismert civil szervezetek”.

A miniszter szerint Gyurcsány Ferenc és csapata nem bánt meg semmit, nem kért bocsánatot senkitől, és ha lehetőséget kapna, az ellenzék valódi irányítójaként ugyanott folytatná, ahol abbahagyta, Brüsszel asszisztálása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában