feszültség

2021.10.29. 06:55

Egymásnak támadtak az afgán és algériai migránsok a menekülttáborban

Az elmúlt hetekben már 20 alkalommal kellett intézkednie a rendőröknek a központban és környékén.

Többen megsérültek a migránstáborban, amikor tömegverekedés tört ki. A beszámolók szerint az elmúlt hetekben már 20 alkalommal kellett intézkednie a rendőröknek a központban és környékén – írja a V4NA Hírügynökség.

Többen is megsérültek, amikor afgán és algériai származású illegális bevándorlók verekedett össze a Fedasil menekülttáborban, Belgiumban. A verekedés hevében többeket ok nélkül leütöttek a feldühödött migránsok. Kések is előkerültek, hárman megsérültek, egy verekedőt pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Végül a rendőrségnek kellett beavatkoznia a menekültek megfékezése érdekében. A menekülttáborban és környékén az utóbbi időben egyre többször kellett a rendőröknek intézkednie a rend fenntartása érdekében. Szeptember 1 és 16 között 20 alkalommal riasztották a rendőröket valamilyen törvényszegés miatt.

Annak ellenére, hogy az utóbbi időben egyre több rendőrségi beavatkozás történt a menekülttábor területén, alig néhány napja a Verviersi régió 19 polgármestere közösen jelentette fel a menekülttábort az ott tapasztalható rossz állapotok és a migránsok rossz életkörülményei miatt. A központban jelenleg nagyjából 400 fő él, annak ellenére, hogy sokkal kevesebb ember befogadására tervezték a tábort.

A liége-i ügyészség vasárnap azt közölte, hogy a szombati verekedés hat algériai és afgán származású férfi között robbant ki. Az összetűzésben három ember megsérült, két migráns könnyebben, őket a helyszínen el tudtak látni. Egy harmadik illegális bevándorlót azonban kórházba kellett szállítani, mivel életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az állapotát vasárnap estére sikerült stabilizálni.

A verekedés megfékezése után két algériai származású embert tartóztattak le, akiket hétfőn a Verviersi ügyészségre szállítanak, hogy vádat emeljenek ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában