Ország-világ

2021.10.31. 11:36

Hiába tagadja Márki-Zay Péter, a migránsok egyre többször támadják a magyar határt

Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje továbbra is a baloldal (és persze maga Gyurcsány) régi jelszavait mondja fel: szerinte be kell fogadni a migránsokat, mert nem bántanak senkit. Gyurcsány Ferenc szövetségese a maga gyáva módján beszél persze erről, azt mondja, ő nem ismer senkit, akit bántottak volna, pedig csak a híreket kellene olvasnia. Összegyűjtöttünk néhányat.

Horgos, 2015. szeptember 16. Migránsok a Horgos-Röszke határátkelõhely szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. A magyar rendõrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az õket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Mindezek ellenére (ahogy azt korábban mi is bemutattuk), az elmúlt években számtalan terrortámadást hajtottak végre az Európai Unióban, Magyarországon pedig csak azért nem, mert a magyar kormány nem engedi be őket. A határt azonban naponta ostromolják, és emlékszünk arra is, amikor a határkerítás elkészülte előtt tömegével vonultak keresztül Magyarországon, köztük terroristák is – írja az Origo.

Márki-Zay Péter nemrég a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben arról értekezik a bevándorlás kapcsán, hogy „sajnos az integrációban nem jár az élen” az Európai Unió, ezért szerinte Magyarország feladata kellene, hogy legyen, hogy „egy befogadó, szeretetteljes társadalommá” váljon, és fogadja be a bevándorlókat. Azt mondja:

Én azt szeretném, hogy ha Magyarországon – ahol már most is nagyon sok külföldön született ember él – mi az integrációban lépnénk előre.

Gyurcsány jelöltje egyébként már korábban is elárulta, hogy beengedné Magyarországra a migránsokat.

„Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk” – fogalmazott egy interjúban. Sőt, már 2018-ban arról beszélt egy lakossági fórumon, hogy

„A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál' istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna”.

Magyarország már 2015-ben lezárta határait az illegális bevándorlók előtt, és továbbra sem engedi be területére ellenőrizetlenül a migránsokat. Nyilvánvaló, hogy mivel Magyarországon nincs mértéktelen és tömeges bevándorlás, ezért nem találkozott Márki-Zay Péter olyanokkal, akiket illegális migránsok „bántottak volna”. Viszont azóta is szinte mindennapos, hogy a bevándorlók a határkerítést ostromolják.

A röszkei migránstámadás

2015. szeptember 15-én reggelig körülbelül 300-400 migráns gyűlt össze a Röszke–Horgos régi határátkelőhely szerb oldalán. A magyar rendőrség biztonsági okokból délben lezárta az átkelőt, mert a szerb oldalon a feltorlódott csoport elzárta a közutat, így a járműforgalom zavartalansága nem volt biztosítható. Este Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter a helyszínen megígérte a migránsoknak, hogy tárgyalni fog magyar kollégáival a helyzet kezeléséről, és hozzátette, reméli, hogy csupán 48 órás lezárásról van szó.

Szeptember 16-án délelőtt már több ezren várakoztak, majd miután követeléseik ellenére sem engedték át őket, egyre erőszakosabbá váltak. A rendőrök és terrorelhárítók arabul próbálták nyugtatni őket, sikertelenül. Nem sokkal később áttörték a határt lezáró kaput, majd a rendőrökre kövekkel, kődarabokkal, botokkal, betondarabokkal támadtak. A rendőrség könnygázt, valamint vízágyút használt, mire a támadók autógumikat gyújtottak fel.

Időközben több száz migráns indult el rohanva az új röszkei átkelőtől az összetűzés helyszínére, mert úgy értesültek, hogy ott kinyitották a határt. Mintegy ezren áttörték a kaput és benyomultak magyar területre. A támadók gyermekeket és nőket állítottak maguk elé, pajzsként használva őket.Végül nem tudtak áttörni, a szerb rendőrök pedig visszaterelték őket.

Migráns-terroristák Magyarországon

Később derült ki, hogy a 2015-ös párizsi merényleteket kitervelő Saleh Abdeslam és az általa vezetett akcióban részt vevő terroristasejt több tagja a merényletet megelőzően Magyarországon tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig. Az algériai származású, 29 éves Omar Mostefai és a 28 éves Samy Amimour, valamint a 23 éves, marokkói származású Fouded Mohamed-Aggad hamis szíriai útlevéllel érkezett a szerb-magyar határon át Budapestre, dacára annak, hogy mindhárman Franciaországban születtek. 2015. szeptember 9-étől 16-áig egy zuglói szállodában laktak.

Ahogy az Origo megírta, Mohamed Belkaid és Najim Laachraoui szeptember 9-én érkeztek Magyarországra, aztán mentek tovább Ausztriába. Belkaid a belga terrorelhárítókkal vívott tűzharcban halt meg, Laachraoui pedig, aki a terroristák által használt bombákat is készítette, a brüsszeli repülőtéren robbantotta fel magát. Horvátországon és Magyarországon keresztül jutott el Franciaországba Mohammad al-Mahmúd és Ahmad al-Mohammad, akik a párizsi merényletsorozatban robbantották fel magukat.

A terroristákkal Salah Abdeslam tartotta a kapcsolatot. Voltak, akiket bérelt autójával ő maga vitt el, és voltak, akiknek telefont adott.

A férfi gyakorlatilag a merénylők közötti kapcsolattartó volt.

A fóti gyermekotthonban lakott a würzburgi baltás ámokfutó

Magyarországon szabályosan regisztrálták és a fóti gyermekotthonban helyezték el azt a magát fiatalkorú afgánnak mondó férfit, aki 2016. júliusban merényletet követett el a németországi Würzburg közelében, a német hatóságok viszont nem ellenőrizték ujjlenyomatát az Eurodac uniós menekültügyi és idegenrendészeti adatbázisban, és nem is hallgatták meg rendőrségi vagy menekültügyi eljárásban.

A német sajtó kiderítette, hogy a magyarországi menedékkérő-regisztrációs adatbázisban Khajerkhel Riaz Khan néven vették nyilvántartásba, kísérő nélküli kiskorúként érkezett az országba, az általa megadott adatok alapján születési ideje 1999. január 1., az afganisztáni Paktiából származik, és afgán állampolgárságú. Hiába regisztrálták a magyar hatóságok, az uniós szabályok miatt szabadon közlekedhetett, így továbbmehetett Németországban, ahol a német hatóságok már nem törődtek vele, így került sor a terrortámadásra.

Egyre agresszívebbek a migránsok

Napjainkban a magyar határzár miatt szerencsére terroristák nem tudnak ki-be járkálni az országban. Ennek ellenére a déli határon egyre agresszívebbek a migránsok.

Ásotthalom külterületén szeptember 25-én kétszer is rátámadtak migránsok az őket igazoltató magyar rendőrökre. Ahogy azt akkori tudósításában megírta az Origo,

először hajnali háromnegyed 2-kor Szerbia felől négyen dobáltak meg egy rendőrautót 20x30 centiméteres betondarabbal és döngölt földdarabokkal.

A rendőrök nem ültek a kocsiban, ezért nem sérültek meg, az autóban viszont jelentős kár keletkezett, a szélvédő bepókhálósodott.

10 óra 35 perckor Szerbia felől létrán átmászó migránsokra figyeltek fel a rendőrök, úgyhogy azonnal odaindultak. Amint megérkeztek, a migránsok visszamásztak a létrán Szerbia felé.

Feldühödtek, amiért tetten érték őket, ezért a létrát a rendőrautó szélvédőjének vágták, ami berepedt.

Korábban is voltak hasonló támadások Csongrád-Csanád megyében.

2020. augusztus 30-án, nem sokkal 9 óra után, szintén Ásotthalom külterületén,

járőrözés közben két katonát próbált négy migráns fadarabokkal és kisebb kövekkel megdobni,

de nem érték el őket, a szolgálati autójukat viszont eltalálta egy faág. A katonák a támadás kivédése érdekében könnygázt vetettek be, ami elől a migránsok Szerbia felé menekültek.

Szeptember 12-én 15 óra 10 perckor a kerítésnél létrával próbáltak bejutni a migránsok az országba, de tetten érték őket.

A dühös férfiak kővel dobálták meg a rendőröket,

akiknek nem esett bajuk, de a honvédségi szolgálati autót ez esetben is eltalálták.

Szeptember 15-én fél 11 előtt négy rendőr járőrözött a két kerítés között Ásotthalomnál, amikor

a szerbiai oldalon felbukkant 10-15 migráns. Egy farönköt és köveket kezdtek dobálni a rendőrautó felé, amit több helyen el is találtak.

Az autó szélvédője be is repedt, a jobb oldali tükör letört. Senki sem sérült meg ezúttal sem.

Így viselkedett Budapesten a szomáliai migráns

Még 2020 elején történt, hogy egy szomáliai migráns meg akart erőszakolni egy nőt Budapesten. 2020. január 20-án egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két lány megismerkedett két férfivel. Hajnalban a nők külön indultak haza. A migráns felajánlotta a nőnek, hogy hazakíséri. Séta közben a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta az egyetemistát azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát. A parkban aztán szexelni akart vele, de ezt a nő egyértelműen elutasította.

A migráns erőszakossá vált, befogta a nő száját és megpróbálta megerőszakolni.

A sikoltozását egy férfi hallotta meg, és azonnal a segítségére sietett. A szomáliai migráns azonban rá is rátámadt, többször megütötte és megrúgta. Ezek után, a nő telefonjával együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrök fél nappal később, a Teleki téren fogták el a migránst, akinél megtalálták a nő telefonját is.

Jól látszik tehát, hogy csak a szigorú magyar határvédelem akadályozza meg, hogy Magyarországon is terrortámadások sokaságát kövessék el a migránsok.

Borítókép: A magyar határt támadó migránsok a Horgos-Röszke határátkelőhely szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában