veszélyes vizek

2021.10.26. 09:33

Kalóztámadást hiúsított meg egy orosz hadihajó a Guineai-öbölben

Kalóztámadást akadályozott meg egy orosz hadihajó Afrika nyugati partjainál, amikor segített egy bajba jutott konténerszállító hajó legénységének – számolt be hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a Kulakov altengernagy romboló vészjelzést fogadott a Guineai-öbölben, majd egy helikopterrel tengerészgyalogosokat irányított a bajba jutott MSC Lucia teherhajóhoz. Amikor a helikopter megközelítette a konténerszállítót, a kalózok menekülőre fogták és egy motorcsónakon sebesen eltűntek a partok felé – közölte a tárca.

A tengerészgyalogosok ezután kiszabadították az MSC Lucia legénységét, amely a kalózok fogságába esett. A panamai zászló alatt közlekedő hajó Togóból tartott Kamerunba.

Az orosz Északi Flotta nemrégiben, élén a Kulakov altengernagy rombolóval, hajócsoportot vezényelt a Guineai-öbölbe, ahol már mintegy három hete járőrözik, hogy megvédje a térség civil hajózását a kalóztámadásoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában