drogkereskedelem

2021.10.31. 14:32

Lefoglalták az Európának szánt több tonna kokaint Kolumbiában

Európának szánt, több mint két tonna kokaint foglaltak le a kolumbiai Cartagena kikötővárosában – közölte szombaton a latin-amerikai ország védelmi minisztériuma és rendőrsége.

A drog árát mintegy 400 milliárd pesóra (33 milliárd forint) becsülik. A kolumbiai sajtó értesülései szerint a több mint kétezer zacskóba csomagolt, táskákba pakolt kábítószert egy hűtőszekrényekkel teli konténerben rejtették el, amely a hollandiai Rotterdamba indult volna.

A kolumbiai rendőrség éppen pénteken számolt be arról, hogy a német hatóságokkal együttműködve Cartagena és Hamburg kikötőiben egyenként 400 kilogramm kokaint sikerült lefoglalni.

Kolumbia a világ egyik legnagyobb kokatermesztő országa. Közel 169 ezer hektáron termesztenek kokacserjét, amely szárított leveleit perui és bolíviai indiánok évszázadok óta rágják élénkítőszerként. A levélből kivonható kokain azonban erős és illegális kábítószer. A legnagyobb mennyiséget ebből a drogból az Egyesült Államokba csempészik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában