Ringbe száll

2021.11.30. 13:00

Eric Zemmour bejelentette, hogy indul a francia elnökválasztáson

Orbán Viktor nagy tisztelője már a harmadik helyen áll a választáson.

Éric Zemmour világhírű francia esszéista, Orbán Viktor nagy tisztelője bejelentette, hogy elindul a jövő évi francia elnökválasztáson – írja az Origo. Zemmour jelenleg – úgy, hogy eddig még nem is volt jelölt – már a harmadik helyen áll a felmérések szerint az elnökjelölti versenyben.

Zemmour az illegális bevándorlás ellenzője, a szuverén államok támogatója. Éric Zemmour hivatalosan is bejelentette, hogy indul a 2022-es elnökválasztáson.

„Franciaországot már nem reformálni kell, hanem megmenteni. Úgy döntöttem, indulok az elnökválasztáson. (...) Éljen a Köztársaság, és különösen éljen Franciaország!” – mondta indulását bejelentő videójában Eric Zemmour, aki egy íróasztal mögött ült a könyvtárban, szemben egy hatalmas rádiómikrofonnal.

A Le Figaro megjegyzi, Zemmour ezzel Charles De Gaulle-ra, a második világháború legendás tábornokára, az Ötödik Köztársaság megteremtőjére utalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában