borzalmas

2021.11.09. 22:37

Jemenben meggyilkoltak egy várandós újságírónőt

Pokolgépet erősítettek a kocsija alá.

A dél-jemeni Áden városában autóba rejtett pokolgép végzett kedden egy várandós újságírónővel – közölték helyi egészségügyi források és szemtanúk.

A jemeni rendőrség közölte, hogy az előzetes nyomozás eredményei szerint a pokolgépet Rasa Abdullah Al Harazi és férje, a szintén újságíró Mahmúd Al Atmi kocsija alá erősítették.

Az al-Zsumhuríja ádeni kórház szerint Atmi megsérült a robbanásban.

Mindketten egy közelebbről meg nevezett televíziós csatornának dolgoztak.

Októberben szintén autóba rejtett pokolgéppel követtek el merényletet az ádeni kormányzó ellen. A terrortámadásban legalább hat ember halt meg.

Jemenben 2014 augusztusa óta polgárháború dúl az Irán támogatását élvező húszi lázadók és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket a szaúdi vezetésű arab koalíció támogat. Azóta Áden a székhelye Hádi nemzetközileg elismert kormányának.

A város egyben gócpontja egy másik konfliktusnak is: szeparatista szervezetek küzdenek ugyanis Dél-Jemen függetlenségéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában