ugyanazt hoznák vissza

2021.11.18. 12:22

Nacsa: a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal totális bizonytalanságot hozna a fiataloknak is

Soha nem volt még a fiataloknak olyan támogatás Magyarországon, mint ami most jön – mondta a KDNP frakciószóvivője.

Kiemelte: januártól egyáltalán nem kell jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak, ami több tízezer forinttal növeli a fiatalok fizetését. Ezt a hatalmas adócsökkentést a gazdasági növekedés teszi lehetővé – mutatott rá.

Nacsa Lőrinc azt mondta:

a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal totális bizonytalanságot hozna a fiataloknak is. A baloldal kormányzása alatt minden harmadik fiatal munkanélküli volt, akinek pedig volt munkája, az a mostani személyi jövedelemadó dupláját fizette

- emlékeztetett. Kitért arra is, hogy a magasabb adók miatt jóval alacsonyabbak voltak a fizetések, különösen a pályakezdőké.

A frakciószóvivő a kormánypártok véleményét összegezve rámutatott: nem csak a fiatalok munkáját nem becsülte meg a baloldal, a munkavállalásban, az otthonteremtésben, családalapításban, a nyelvtanulásban és a jogosítványszerzésben sem segítette a fiatalokat.

Nacsa Lőrinc szerint a Gyurcsány-Márk-Zay-féle baloldal most ugyanazt a gazdaságpolitikát és adórendszert erőlteti, amivel kormányzásuk idején is bizonytalanná tették a fiatalok helyzetét.

Ne csodálkozzunk, ha lassan már nemcsak azt mondja a baloldal, hogy fűtsünk és fürödjünk kevesebbet, hanem azt is, hogy a fiatalok zérótámogatással induljanak el az életbe

- fogalmazott a KDNP-s politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában