Ország-világ

2021.11.16. 20:07

Tarlós István: összevissza beszél a városvezetés

Nem zavarja a városvezetést, ha kétségtelen ellentmondásokba keveredik – mondta a Magyar Nemzet érdeklődésére a volt városvezető.

– Azt hiszem, talán nem érdemes hangsúlyosan a főpolgármester személyére koncentrálni. Úgy néz ki, hogy a valóságban ő nem főszereplő. Bennem mára meggyőződéssé érlelődött az a korábbi gyanú, hogy

Karácsony Gergely lényegében azt csinálja, amit mondanak neki, hogy csinálni kell

– nyilatkozta a Magyar Nemzet érdeklődésére Tarlós István korábbi főpolgármester. Hozzátette: ugyanúgy vonatkozik ez Karácsony kommunikációjára. – Csak úgy látszik, hogy mentorai számára bosszantó hibákat követ el – jegyezte meg.

– A lényeg inkább az – tette hozzá Tarlós –, hogy mostanában már egyszerű kérdésekre sem lehet egyértelmű választ kapni. Inkább valóságon túli, szinte naponta változó magyarázatokkal és hipotézisekkel kísérleteznek. Így próbálják tematizálni a vitát, amivel egyre távolabbra viszik a valóságtól, nehezen meghatározhatóvá téve azt. Nem zavarja a városvezetést, ha ellentmondásokba keveredik. Annak ellenére sem, hogy a főpolgármester úr arcára sok minden rá van írva, amikor kényelmetlen ügyben kell nyilatkoznia – mondta a volt főpolgármester.

Tarlós hozzátette: éppen így van ez a mostanában sokat emlegetett nagytétényi telekeladás és a városházeladási história esetében is.

– Csak ki kell nyitni a vonatkozó iratokat, értelmüknek megfelelően használni a szavakat, ellenőrizni a dátumokat, és mindenki előtt világos lenne, hogy mi történt. Ehelyett inkább naponta összevissza beszélnek, logikai képtelenségekbe bonyolódva

– közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában