Konkrétabb információk

2021.12.10. 11:51

Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentették a Cseh Katalin által korábban vezetett céget

A céget a momentumos EP-képviselő 2013 és 2018 között vezette, és több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban.

A Gazdasági Versenyhivatal feljelentést tett a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál költségvetési csalás gyanúja miatt a Pannónia Nyomda Kft. ellen - tudta meg az Origo. Ez az a cég, amelyet Cseh Katalin momentumos EP-képviselő vezetett 2013 és 2018 között, és több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban.

Még júliusban indított vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatal az Origo azon cikke nyomán, miszerint a Pannónia Nyomda Kft., amelyet Cseh Katalin momentumos EP-képviselő vezetett 2013 és 2018 között, több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban. 

A közbeszerzésekben az a legérdekesebb, hogy a Pannónia annak érdekében, hogy az övé legyen a legjobb ajánlat, olyan cégekkel pályázott közösen, amelyek benne vannak abban a céghálóban, amelyet az elmúlt években építettek ki a Cseh család üzlettársai. 

Cseh Katalin cége és a céghálójának tagjai nyerhettek az utóbbi években csaknem 4,8 milliárd forint EU-s támogatást.

Az említett üggyel kapcsolatban érkezett panasz vizsgálata folyamatban van - közölte az Origo kérdésére a Gazdasági Versenyhivatal. 

Az ennek során feltárt és beszerzett adatok, információk alapján a Gazdasági Versenyhivatal egy új panaszos eljárást is megindított, továbbá feljelentést tett a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál költségvetési csalás gyanúja miatt, valamint tájékoztatta a Közbeszerzési Hatóságot és az OLAF-ot.

Mint arról korábban beszámoltunk, házkutatást tartott a NAV a Cseh Katalinhoz köthető egyik cég váci telephelyén. 

Hónapokkal ezelőtt derült ki, hogy az európai parlamenti képviselőhöz köthető cégháló összesen csaknem 4,8 milliárd forintnyi uniós pénzt szerzett meg. Az ügyben nyomozás indult, és az OLAF is vizsgálatot indított. 

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában