Népszerűsítik az illegális bevándorlást

2022.01.13. 10:26

A francia iskolákban érzékenyít Soros György migránspárti szervezete

Az NGO beszámolója alapján 2015 decembere óta országszerte több mint 50 000 tanulónak tartottak előadásokat a migránsmentő akcióikkal kapcsolatban, amihez az oktatási miniszter is hozzájárult. Az előadások célja, hogy felhívják a diákok figyelmét a Földközi-tengeren történt, migránsokat érintő tragédiákra.

A francia iskolákban érzékenyíti a diákokat a Soros György nevéhez köthető SOS Méditerranée nevű migránsmentő szervezet, amely az oktatási intézményekben tartott előadásokkal hívja fel a diákok figyelmét a migránsokat érintő tragédiákra – írja a V4NA hírügynökség. A társaság Twitter-bejegyzése alapján 2015 decembere óta országszerte már csaknem 50 000 tanulót ért el a szervezett foglalkozásokon.

A migránsmentő szervezet által készített bemutatkozó felvétel alapján az NGO mintegy negyven önkéntes munkatársa személyesen találkozik az iskolákban a tanulókkal, és ott ismertetik velük a Földközi-tengeren történt, migránsokat érintő tragédiákat. A videóban elhangzottak alapján az önkéntesek elmagyarázzák a diákoknak, hogy mit tehetnek az állampolgárok abban az esetben, ha az államok nem vállalják a felelősségüket, majd az összes, a témával kapcsolatban feltett kérdésre válaszolnak.

A propagandát maga a francia kormány is támogatja, Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter ugyanis 2018. november 23-án kiadott egy rendeletet, mellyel jóváhagyta az SOS Méditerranée nevű egyesület számára, hogy a közoktatást kiegészítő oktatási tevékenységet folytasson.

A migránsmentő szervezet semmit nem bízott a véletlenre, egy 68 oldalas oktatási anyagot is az iskolák rendelkezésére bocsát, melyben részletesen leírják a szervezet működését, fotókkal és képekkel illusztrálva.

A szóban forgó migránsokat segítő humanitárius szervezet az utóbbi időben nem csak a francia kormány támogatását élvezi, hanem néhány francia nagyváros vezetésével is együttműködik. Bordeaux zöld párti polgármestere, Pierre Hurmic 2021. május 3-án írta alá az SOS Méditerranée egyesület tagsági chartáját, melynek értelmében három francia város, Bordeaux, Floriac és Bègles erkölcsileg támogatja a szervezet akcióit és partnerségre lép vele. A történtekről hírt adott a Bordeaux.fr is, kiemelve, hogy az említett települések elkötelezték magukat a menekültek befogadása és integrációja mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában