Alapvető jog

2022.01.15. 11:21

A magyar gyermekvédelmi népszavazás remény Európa számára

Az Alliance for the Common Good (Szövetség a Közjóért) üdvözli az április 3-ra kiírt magyarországi gyermekvédelmi népszavazást.

A szövetség tagjainak szilárd meggyőződése, hogy az ember férfinak és nőnek teremtetett, ebből is adódik, hogy az államok kötelessége védeni a gyermekek születési neméhez való önazonosságát – olvasható a szövetség közleményében.

Mint írják, nemzeteink és európai civilizációnk számára veszélyes tendencia, hogy a modernizmus vágyakat és progresszívnak mondott ideológiákat emel alapjogi státuszba, amelyek háttérbe szorítanak olyan természettől fogva adott alapjogokat, mint a szülők joga gyermekeik világnézeti, vallási és ideológiai nevelésének szabad megválasztásához. 

Ennek szomorú következménye, hogy az európai oktatási intézményekben futótűzként terjed a gender és LMBTQ ideológiák oktatása már a gyermekek egészen kiskorától kezdődően, mindezt ráadásul a szülőket megkerülve és a gyermekek egészséges testi-lelki fejlődését veszélyeztetve.

A szövetség emlékeztet: a magyar választópolgárok Európában egyedülálló módon lehetőséget kaptak arra, hogy demokratikus úton nyilvánítsanak véleményt arról, hogyan nevelhessék gyermekeiket. A nemrégiben alapított agytröszt tagszervezetei arra buzdítják a magyar választópolgárokat, hogy nagy számban vegyenek részt az április 3-i gyermekvédelmi népszavazáson és utasítsák el a gyermekeket veszélyeztető gender és LMBTQ ideológiákat egyértelmű üzenetet küldve ezzel az európai fősodratú elitnek. A magyar gyermekvédelmi népszavazás remény Európa számára – zárul a Szövetség a Közjóért közleménye.

Az Alliance for the Common Good think-tank hálózat a magyar Alapjogokért Központ, a lengyel Ordo Iuris, az olasz Nazione Futura, a cseh Szövetség a Családért és a szlovák Emberjogi- és Családpolitikai Intézet kezdeményezésére létrejött nemzetközi összefogás a hagyományos, keresztény értékek és a józan ész védelmében.

Borítókép: illusztráció 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában