Hitelesség?

2022.01.27. 20:24

Karácsony saját propagandistáit tünteti ki

Idén is csak baloldali médiumok munkatársai vehetnek át fővárosi Csengery Antal Díjat. Karácsony Gergely gyakran menekül a jobboldali újságírók kérdései elől, vagy éppen meg sem hívja őket. A városházán az elmúlt években sérült a médiaegyensúly, s ez meglátszik a kitüntetettek névsorából is.

Három fővárosi döntés után, már szembetűnő, hogy Karácsony Gergely főpolgármester 2019-es regnálása óta kizárólag baloldali újságírókat tüntet ki Csengery Antal Díjjal. A főváros minden év márciusában díjazza azokat az újságírókat, akik a Fővárosi Önkormányzatot érintő hírekről magas színvonalon, hiteles tájékoztatást nyújtanak. 

Úgy tűnik, hogy a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi baloldal hiteles tájékoztatást csak saját propagandistáik tollából hajlandó elismerni. Érdekes, hogy a baloldal folyamatosan arról beszél, hogy megborult a médiaegyensúly és alig akad baloldali sajtó, ezáltal sérül a sajtószabadság. 

Az utóbbi igaz is a Főpolgármesteri Hivatalra. A fővárosi Csengery Antal Díj kitüntetett személyei közt az elmúlt három év jelöltjei közül egyetlen jobboldali újság vagy média képviselőjének sem ítélték oda a díjat, holott a jelölti-listán voltak. A Magyar Nemzet úgy tudja: az idén jelölve volt a Mandiner és a Pesti Tv munkatársa is, nos a főpolgármester egyiküket sem terjesztette elő a díjra. 

Ezzel szemben márciusban díjat kap a G7 baloldali gazdasági lap, a Népszava újságírója, továbbá a DK-ás vezetésű XVIII. kerület médiaigazgatója és elektronikus média a Tilos Rádió és a Klubrádió riporterei.

A jelöléseket a fővárosi frakciók adják, majd a főpolgármester dönt arról, hogy mely médium újságíróit terjeszti fel a díjra, amelyről a Fővárosi Közgyűlés dönt. Megjegyzendő, hogy Tarlós István városvezetése alatt díjat kaptak például a Népszava, a Klubrádió és az ATV munkatársai is.

Karácsony gyakran menekül a jobboldali újságírók kérdései elől 

Fontos megemlíteni, az elmúlt egy évben számos olyan sajtóeseményt tartott a Főváros és Karácsony Gergely főpolgármester ahová csak a baloldali, baráti sajtót hívták meg, ezáltal is gátolva a jobboldali sajtóorgánumok munkáját. Előfordult olyan sajtókonferencia is, ahol csak a meghatározott témában lehetett kérdezni Karácsony Gergelyt. Mint ismert, Tarlós István regnálása alatt rendszeresen tartott Budapestinfót, ahol órákon keresztül bármelyik médium, bármiről kérdezhette a főpolgármestert Budapesti ügyeivel kapcsolatban.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés rendes ülésén a Városháza Dísztermében 2022. január 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában