Illegális bevándorlás

2022.01.24. 09:26

Több mint négyszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 455 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 184, szombaton 176, vasárnap 92 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak három határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1394 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – január 10-től 16-ig – a feltartóztatottak száma 1602 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében 21 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 30 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Borítókép: Illegális migránsok tartanak a magyar határ felé Szabadkánál 2022 január 10 / Magyar Nemzet / Havran Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában