Nemtelen bírálatok

2022.01.20. 15:34

Varga Judit: az európai baloldal beavatkozna a választásokba

Mi azonban itt leszünk, éberek maradunk és nem fogjuk hagyni, hogy a magyarok döntésébe bárki is beleszóljon külföldről! - írta közösségi oldalán a miniszter.

Zöldpárti és balliberális európai parlamenti (EP-) képviselők egy csoportja levélben fordult az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalához; a magyar választásokba való beavatkozást sürgetik - írta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető kifejtette: az EP-képviselők levele "természetesen tele van hazánkat érintő csúsztatásokkal és nemtelen bírálatokkal". Tapasztaltuk, Brüsszelben már hónapokkal ezelőtt kezdetét vette a magyarországi választási kampány - fogalmazott.

Kiemelte: az európai baloldal célja egyértelmű, befolyásolni akarják a szavazás eredményét.

A levelet kiadó EP-képviselők azonban elfelejtik, hogy az EBESZ az elmúlt években mindig küldött megfigyelői missziót Magyarországra, "nincs ebben semmi különös, ez bevett szokás" - mutatott rá. Hozzátette: ahogy az elmúlt években, úgy most is egy szabad és demokratikus választásról győződhetnek majd meg a nemzetközi szervezet küldöttei.

A miniszter szerint az mindenesetre beszédes, hogy "2006-ban nem aggódott ennyire a demokráciáért az európai baloldal, mint most". "Ne legyenek kétségeink: a bürokraták minden lehetséges platformon próbálkoznak majd és minden lehetséges eszközt be fognak vetni azért, hogy befolyásolni tudják a választások kimenetelét" - értékelt.

A tárcavezető hangsúlyozta: "mi azonban itt leszünk, éberek maradunk és nem fogjuk hagyni, hogy a magyarok döntésébe bárki is beleszóljon külföldről!"

 

Címkék#Varga Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában