Márciusban

2022.02.25. 12:46

V4 - Egyesült Királyság csúcstalálkozó lesz Londonban

Boris Johnson brit miniszterelnök március 8-án Londonban fogadja Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország - a Visegrádi országok - miniszterelnökeit. Az Ukrajnát sújtó orosz beavatkozás fényében a csúcstalálkozón megvitatják az európai biztonsági helyzetet, valamint az Egyesült Királyság és a régió kapcsolatát - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A csúcstalálkozóra Európa és a világ számára kiemelt jelentőségű időszakban kerül sor. Az esemény Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi londoni találkozóját, valamint a brit miniszterelnök február elején tett lengyelországi látogatását követi - áll a tájékoztatásban.

A márciusi csúcstalálkozón az aktuális európai fejleményekből következő védelmi és biztonsági kérdésekről fognak tárgyalni. Szó lesz továbbá a gazdasági kapcsolatokról, valamint az Egyesült Királyság és a V4-országok közötti kulturális kapcsolatok megerősítéséről.

Havasi Bertalan hozzátette: a Londonban megrendezésre kerülő csúcstalálkozó margóján a vezetők több kétoldalú megbeszélést is lebonyolítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában