Megdöbbentő számok

2022.03.10. 13:16

Egyre gyakoribbak a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekmények Németországban

Egy hivatalos statisztika szerint az elmúlt 20 évben drasztikusan megemelkedett a szexuális bűncselekmények száma, az elkövetők között pedig egyre nagyobb arányban regisztrálnak bevándorló hátterű embereket.

Jelentősen megnőtt a szexuális bűncselekmények elkövetésével gyanúsított külföldiek aránya az elmúlt évtizedekben Németországban. Az Alternatíva Németországért (AfD) párt kérdésére a szövetségi statisztikai hivatal közzétette az elmúlt 20 év vonatkozó adatait. Ebből kiderül, hogy a nemi erőszakkal gyanúsított külföldiek aránya 35 százalékról 42,4 százalékra emelkedett. A feltételezett elkövetők többnyire törökök, afgánok és szíriaiak voltak – írja a V4NA.

A szexuális jellegű bűncselekmények, például a nemi erőszak esetében megdöbbentő a nem német gyanúsítottak aránya. Rengeteg bántalmazást és traumát el lehetett volna kerülni, ha az elmúlt években nem nyitották volna meg a határokat mindenki előtt

– jelentette ki Stephan Brandner, az AfD képviselője, aki hozzátette, hogy

különösen a nemzetközi nőnap környékén halljuk minden oldalról, hogy mennyire fontos a nők számára jó politikát folytatni. Az én szemszögemből azonban ez azt kell jelentse, hogy a nők biztonságban vannak, és nem kell félniük attól, hogy sötétben kimennek az utcára.

Egy másik statisztikai adatból az is kiderül, hogy az elmúlt évtizedben 51 százalékkal nőtt az elítélt külföldi bűnözők száma Németországban. Ráadásul az elítéltek több mint egyharmada nem rendelkezik német állampolgársággal. 2019-ben a külföldiek által elkövetett leggyakrabban elkövetett bűncselekmények a lopás (38 ezer eset), a jogosítvány nélküli vezetés (20 ezer eset), a csalás (19 ezer eset), és a testi sértés (12 ezer eset) voltak.

A napokban egyébként épp egy külföldiek által elkövetett bűncselekmény kap jelentős figyelmet Németországban, hiszen nemrég kezdődött annak az afgán testvérpárnak a tárgyalása Berlinben, akik – a vád szerint – hidegvérrel meggyilkolták a testvérüket a „nyugati életmódja” miatt. A hatóságok szerint az afgán kisgyermekes anyukát a testvérei előbb Berlinbe csalogatták, majd megfojtották, végül a holttestét egy bőröndbe tették és autóval Bajorországba vitték, ahol elásták. Az afgán migránsok augusztus óta vannak őrizetben, akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthatnak.

Szakértők szerint a problémát az jelenti, hogy az úgynevezett „becsületgyilkosságok” Szíriában és Afganisztánban – ahonnan hat évvel ezelőtt a Németországba érkező menekültek többsége érkezett – társadalmilag elfogadott, sőt, egyes közösségekben kifejezetten gyakoriak. Ezeket a gyakorlatokat pedig Németországban is megtartják a bevándorlók.

 

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában