Botrány botrány hátán

2022.03.02. 16:41

Íme Márki-Zay legsértőbb megszólalásai (videók)

Talán nincs is olyan jelentősebb csoportja a magyar társadalomnak, amelyiket ne bántotta volna meg valamelyik megszólalásával Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnökjelöltje. Az alábbiakban ezek közül gyűjtöttük össze a szerintünk öt legemlékezetesebbet.

Márki-Zay Péter szerint a nők egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni. A politikus ezt abból gondolja, hogy egy Fidesz-támogatótól egy olyan rejtvényújságot kapott, amelyben bár meg voltak fejtve a feladványok, de a megoldások is fel voltak tüntetve benne. "Tehát nem tudjuk, mennyire saját kútfőből tudta megoldani" - gúnyolódott Márki-Zay, aki ráadásul abból következtetett a rejtvényfejtő nemi hovatartozására, hogy az szerinte rossz helyesírással töltötte ki a rejtvényeket.

Egy megszólalásából az is kiderült, mennyire lenézi a falun élőket, akik szerinte "egyszerűek", "tudatlanok", "agymosottak" és "kevés köztük a józan". Facebook-videójában így fogalmazott: "Ha a pesti, belpesti liberálisoknak az érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy, ahogy ’18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy fölvilágosítsák a falusi, egyszerű, tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat."

Egy fórumon az illegális bevándorlás ellenzőit és a rezsicsökkentés támogatóit sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak nevezte. „Addig, amíg az embereket sötétben tartjuk és trágyával etetjük, ahogy mondják Amerikában, hogy úgy tartanak, mint a gombát: sötétben tartanak, és trágyával táplálnak. Addig, amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel, a migránsozással és a többivel lehet választást nyerni” – mondta.

Valószínűleg a szülészorvosoknak sem esett jól, amikor a politikus egy fórumon a munkájukat gyakorlatilag feleslegesnek nyilvánította. Márki-Zay azt fejtegette,  hogy szerinte a szülésnél a szakképzett orvosok jelenlétére nincs szükség, hiszen a szülés nem betegség.  A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint helyettük egy "megfelelően felkészített" szülésznő is le tudja vezetni egy baba világra jöttét.

Az orosz-ukrán háború kapcsán az otthonukat és sok esetben családtagjaikat hátrahagyni kényszerülő kárpátaljai magyarokba rúgott bele a baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki úgy élcelődött az életveszély elől menekülő honfitársainkon, hogy ha már úgyis a határnak ezen az oldalán lesznek április 3-án, nem kell átjönniük, hogy szavazhassanak az országgyűlési választásokon.

Borítókép: Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában