Segélyszállítmányok

2022.03.03. 16:54

Kárpátaljai kormányzó: fejezzék be Magyarország lejáratását! (videó)

„Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít az országba, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig” – mondta Viktor Mikita.

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal vezetője március 2-án tartott sajtótájékoztatóján reagált a közösségi hálókon terjedő, Magyarországot lejárató nyilatkozatokra – számolt be  a TV21 nyomán a Kárpáthír és a Mandiner.

Nincs jelentősége és nincs ráhatással a Közép-Ukrajnai csapatok felszerelésének biztosítására az a tény, hogy engedélyezi-e Magyarország területén a fegyverszállítást vagy sem. Megvannak a kidolgozott útvonalak, és ez nem hat ki ezekre a folyamatokra. Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít az országba, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig.

 Nagyon kérem a lakosságot, ne avatkozzanak bele az ukrán külügyminisztérium, a hadsereg munkájába. Semmi hatással nincs rá, valakik viszont mégis Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatokat tesznek közzé. Azokhoz az állampolgárokhoz szólok, akik interneten nyilatkozatokat hoznak nyilvánosságra, ismerem őket. Inkább jöjjenek, iratkozzanak be a területvédelmi alakulatokba. Adunk fegyvert és védjék meg az országot, azonban ne értékeljék a független szakértőket, az országunk külpolitikáját, mert nem illetékesek és nem értenek hozzá

– jelentette ki a megyei hivatal vezetője.

A videóban 16:55-től beszél a kárpátaljai katonai vezető:

Borítókép: Az orosz-ukrán háború miatt érkező menekültek Tiszabecsnél 2022. február 28-án / Ripost / Bánkúti Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában