Ártó szavak

2022.03.01. 09:49

Kárpátaljai magyarok: Márki-Zay ellenünk hergelte magyarországi honfitársainkat

„Nem kértünk mi semmit az anyaországi baloldaltól, mégis kaptunk. Ismét akkorát rúgtak belénk, amekkorát csak tudtak!” – írta közösségi oldalán a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete Márki-Zay kijelentésére reagálva.

Vasárnap esti bejelentkezésében megdöbbentő módon hergelt Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje a kárpátaljai menekültek ellen.

„Nem kértünk mi semmit az anyaországi baloldaltól, mégis kaptunk.

Ismét akkorát rúgtak belénk, amekkorát csak tudtak!”

– írta Márki-Zay mondataira reagálva a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete.

Hozzátették, a baloldal „ahelyett, hogy legalább most békén hagyna minket, a kampányhajrá miatt ismét ellenünk hergelte magyarországi honfitársainkat”.

Arra kérték az anyaországiakat, hogy „ne üljenek fel az ellenzék propagandájának”.

Emlékezzünk vissza, hogy a magyarországi baloldal hányszor uszított a határon túli magyarok ellen. Különösen fáj nekünk 2004. december 5-e, amikor Gyurcsány Ferenc és a baloldal szembefordította a magyart a magyarral.

Kiemelték, ezekben az időkben megfontoltságra és nemzeti egységre van szükségünk, éljünk akár Budapesten, akár Beregszászon.

Márki-Zay vasárnap esti bejelentkezésében kezdte támadni a kárpátaljai magyarokat és a háború elől onnan menekülőket. Úgy fogalmazott:

Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap, és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett 200 egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Mohai Balázs/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában