Újabb sértegetés

2022.03.30. 20:10

Márki-Zay szerint a fideszesek aberráltak, betegesek (videó)

Megint a jobboldali szavazókat sértegette Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. A politikus aberrált, beteges gondolkodású emberként írta le a Fidesz-szavazókat. Márki-Zay nem először sértegeti a választókat.

„Aki nem aberrált, beteges fideszes gondolkodású ember, az pontosan tudja, hogy ez egy gyűlöletkeltő hazug népszavazás" – mondta Márki-Zay Péter kedden, újságíróknak nyilatkozva a gyermekvédelmi népszavazásról. A baloldal jelöltje a Mediaworks Hírcentrum cikke szerint az utóbbi időben mintha kifejezetten próbált volna figyelni arra, hogy miután már valamennyi társadalmi réteget megsértette, ne tegyen hasonló kijelentéseket.

Újságíróknak nyilatkozva most mégis a jobboldali szavazókat sértegette. Az idézett kijelentésből az következik, hogy aki "fideszes" gondolkodású, az szerinte aberrált és beteg. Ezen kívül a baloldal jelöltje arról is beszélt, hogy "aki annyira beteg, hogy egy szavát elhiszi a Fidesznek, aki annyira aberrált, hogy ilyen gondolatok eszébe jutottak, az nem érdemel semmilyen támogatást."

A jelölt nem először sértegeti a választókat. Márki-Zay Péter kijelentései közül talán a legvisszatetszőbb, amikor a „fogyatékos" kifejezéssel próbálta sértegetni politikai ellenfeleit. Ezt videóiban többször is megismételte, „fogyatékos fideszes propagandistákról" beszélt a helyi, hódmezővásárhelyi ellenzékét nevezve így.

A „fogyatékos" kifejezés szitokszóként való használatát egy kerekesszékes asszony Márki-Zay orosházi fórumán is számon kérte a jelöltön: – Alázod a rokkant embereket meg az öregeket? – kérdezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában