Nyilatkozatháború

2022.04.03. 09:38

A dél-koreai védelmi miniszter kijelentései fokozták a feszültséget Phenjan és Szöul között

Szo Vuk dél-koreai védelmi miniszter pénteken arról beszélt, hogy országa különböző, jelentősen megnövelt hatótávolságú és erejű rakétatípusokkal rendelkezik, amelyek képesek nagy pontossággal, gyorsan eltalálni bármely célpontot Észak-Koreában.

A dél-koreai védelmi miniszter Szöul katonai képességeivel kapcsolatos kijelentései fokozták a feszültséget a Koreai-félszigeten - jelentette ki az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapártban magas tisztséget betöltő Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga szombaton.

Kim Jo Dzsong, akit a KCNA állami hírügynökség idézett, közölte: a nyilatkozat amellett, hogy megterhelte a Korea-közi kapcsolatokat, a katonai feszültséget is súlyosította. Hozzátette, hogy Phenjan ennek tükrében "számos dolgot felül fog vizsgálni", és Szöul "komoly fenyegetéssel nézhet szembe" ilyen megnyilvánulások nyomán.

Szo Vuk dél-koreai védelmi miniszter pénteken arról beszélt, hogy országa különböző, jelentősen megnövelt hatótávolságú és erejű rakétatípusokkal rendelkezik, amelyek "képesek nagy pontossággal, gyorsan eltalálni bármely célpontot Észak-Koreában". A tárcavezető hozzátette: a minisztérium minden segítséget megad a hadseregnek, hogy elsöprő választ tudjon adni Phenjan rakétafenyegetésére. A miniszter ezen felül ellenségnek nevezte beszédében Észak-Koreát.

Pak Dzsong Cson, a Koreai Munkapárt központi bizottságának tagja egy külön nyilatkozatban kijelentette, hogy Észak-Korea "kíméletlenül a nagyobb szöuli célpontok és a dél-koreai hadsereg megsemmisítésére fogja irányítani katonai erejét", ha déli szomszédja megelőző csapásokhoz fogható veszélyes katonai akciókba kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában