Töretlenül folytatja

2022.04.30. 14:10

Bősz Anett főpolgármester-helyettes lesz

Karácsony Gergelyt nem lepte meg a döntés, és állítása szerint nagyon örült neki.

Az ellenzéki előválasztáson ugyan kikapott a DK-s Gy. Németh Erzsébet és így nem indulhatott el egyéniben az április 3-i választáson, az országos listáról azonban mandátumot szerzett, vagyis beülhet a parlamentbe. Így viszont nem töltheti be korábbi, főpolgármester-helyettesi posztját. A Demokratikus Koalíció elnöksége ma közleményben tájékoztatott döntéséről, miszerint  

Gy. Németh Erzsébet utódjának  Bősz Anettet, a párt országgyűlési frakciójának korábbi tagját jelöli. 

Bősz Anett 2018-tól volt az Országgyűlés tagja, először a Párbeszéd, majd a DK frakciójában politizált. Egyéni jelöltként indult a választásokon, azonban elbukta az érdi választókerületet, így nem is jutott be a törvényhozásba. Bősz korábban azt mondta, hogy valamilyen formában folytatni fogja a közéleti munkát. 

A Demokratikus Koalíció elnöksége arról is döntött, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának, a legnagyobb fővárosi képviselőcsoportnak a vezetője Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-bejegyzésében azt állította nem lepte meg a döntés, és nagyon örült neki.

Az előzetes egyeztetéseken azt az igényt képviseltem, hogy a városvezetés olyan közéleti tapasztalattal rendelkező női politikussal egészüljön ki, aki elkötelezett Budapest sokszínűségében rejlő értékei mellett. […] Üdv a fedélzeten, Anett!

– így üdvözölte bejegyzésében Karácsony Gergely az újdonsült főpolgármester-helyettest.

Borítókép: Karácsony Gergely és Bősz Anett a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában