Érthetetlen, miért

2022.04.29. 15:13

Gyerekellenes videót készített az egyik üzletlánc

Néhány vállalat egyszerűen szenvedélyesen részt akar venni a nyugati világ kultúrharcában. Az Aldi üzletlánc egy olyan kisfilmet készített, amelyben arról beszélnek, hogy miért nem szabad gyereket vállalni.

A cég karácsonykor még teljesen más ideológiai úton járt, ez pedig a reklámjaiban is megmutatkozott. Decemberben még egy boldog családdal népszerűsítette az akcióit az Aldi, mostanra azonban a kereskedelmi lánc is igyekszik megfelelni a nyugati normáknak. Az Aldi Nord a múlt héten közzétett egy videót a YouTube-csatornáján "Kérlek, ne legyen gyerek – Ezért nem akar Ida soha anya lenni" címmel. A kisfilm az áruházlánc új beszélgetős minifilmjeinek egy része - írja a V4NA Hírügynökség.

"Szerintem a gyerekvállalás nagy szívás" – állítja a videóban egy Theo nevű, körömlakkot és fülbevalót viselő fiatalember, aki a beszélgetés moderátora. A vendége pedig ezúttal a 28 éves Ida Marie Münchenből. Theo és Ida Marie a beszélgetés közben vegán tofut főznek, amikor elhangzik, hogy az önjelölt feminista soha nem akar anya lenni. Öklendezve magyarázta, hogy a terhesség gondolata számára "teljesen hátborzongató".

A terhesség az "Alien" című filmre emlékezteti, amelyben egy idegen lény egy nő testében él és táplálkozik belőle. Megjegyzi, hogy az abortusz hívei is gyakran parazitaként hivatkoznak a meg nem született gyermekekre.

A Deutsche Stimme lap szerint azért is érthetetlen az Aldi irányváltása, mert az lenne az érdeke, hogy a családalapításra ösztönözze az embereket. "Végül is, több gyerek több vásárlót jelent. Az Aldi gyermekellenes propagandájának tehát nem gazdasági, hanem ideológiai okai lehetnek… Nem meglepő, hogy a videón látható ideológiai ostorozók is a baloldali színtérből származnak" – írja a lap.

A videóban elhangzó kijelentések nagy felháborodást váltottak ki az Aldi közösségi oldalán. "Hogy tudtok ilyen marhaságot készíteni? Ezek az influenszerek teljesen elrontják a fiatalságunkat a hozzáállásukkal, ti pedig még támogatjátok is ezt!" – írja egy fiatal.

"Eltekintve attól a ténytől, hogy valószínűleg jó dolog, ha az ilyen embereknek nincs gyerekük, egyáltalán nem látok értelmes kapcsolatot a vegánsággal" – jelentette ki egy másik kommentelő, aki arra utalt hogy a vegán életmódhoz kapcsolták a gyerekellenes felfogást.

Volt olyan is, aki azt írta:

Ez pontosan a megfelelő reklám arra, hogy ne vásároljunk az üzleteikben, és bojkottáljuk őket. Önöknek a termékeikkel kellene foglalkozniuk!

Joachim Kuhs jobboldali európai parlamenti képviselő is elmondta a véleményét az Aldi videójáról. "Egyrészt megmutatja, hogy az elmúlt évtizedek baloldali-liberális kulturális forradalma milyen hatással volt a fiatal nők egy egész generációjára. Másrészt az Aldi Nord-on keresztül történő terjesztése példa arra, hogy a társadalom szinte minden területét átvette ez a kultúra" – írta a közösségi oldalán a politikus, majd megjegyezte, hogy

Mindez nem véletlen vagy természeti jelenség, hanem egy olyan politika eredménye, amely strukturálisan ellenséges az élettel, a gyermekekkel és a családokkal szemben. Egy ilyen politika nem fenntartható, lerombolja azokat az alapokat, amelyeken létünk nyugszik. Ha változtatni akarunk valamin, ha vissza akarjuk fordítani ezt a folyamatot, akkor új politikára van szükségünk: a családokért, a gyermekeinkért, az életet megerősítő jövőért

-tette hozzá az európai parlamenti képviselő.

Az ALDI Magyarország németországi anyavállalata az ALDI Süd. Az ALDI Magyarország és az ALDI Nord nem azonos cég és nem ugyanahhoz a vállalatcsoporthoz tartozik. Az ALDI Magyarország az ALDI Süd vállalatcsoport részeként önálló marketingtevékenységet folytat, így az ALDI Nord reklám, illetve közösségi média megjelenéseit nem használja Magyarországon, ugyanakkor nincs is ráhatása azok alakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában