Szerénység

2022.04.30. 21:08

Kisebb palotának is beillő ingatlant épít magának az MSZP-s Ujhelyi István

A baloldali politikus Horn Gyula örökségét vinné tovább, mégis luxusvillát építtet magának az ország egyik leggazdagabb településén. Így nehezen fog megújulni a szocialista párt.

Tavaly június óta nagy erőkkel építkezik Ujhelyi István és családja a Pest megyei Nagykovácsi egyik legnépszerűbb utcájában –írja a Kontra cikke nyomán a Magyar Nemzet. A munkálatok jelenleg is tartanak, és ha minden a tervek szerint halad, akkor pár hónap múlva, júniusban birtokba is vehetik az ingatlant.

Elnézve az építmény méretét, Ujhelyiék nem aprózták el a dolgot: az elmúlt hónapokban egy gigantikus méretű, többemeletes, a modern kor igényeit kielégítő épületkomplexum alapjai nőttek ki a földből 

– írja az oldal.

Fotó: Kontra

Az MSZP-s politikus nem adta a nevét a projekthez, felesége szerepel építtetőként az ingatlannál kihelyezett táblán – annak ellenére, hogy egyes hírek szerint minden erejét lekötik a gyerekek, és állítólag jelenleg is gyesen van – teszi hozzá a Kontra.

Forrás: Kontra
Fotó: Kontra

Feltehetően nem véletlen, hogy végül ez lett a felállás: az építkezés költségei több száz millió forintra rúghatnak, ami egy közszereplő esetében mindig kérdéseket vet fel.

Ujhelyi István jelenleg az MSZP EP-képviselője, a brüsszeli munkáért havi 7145 eurós (2,67 millió forint) fizetést vihet haza, ami kiegészül különféle juttatásokkal (útiköltségek, „napidíj”, orvosi költségek stb.).

Az ügy leginkább azért kellemetlen Ujhelyinek, mert éppen a napokban jelentette be, hogy megpályázza az MSZP társelnöki posztját.

Többek között azt javasolta, hogy pártja alakuljon át egy olyan szociáldemokrata közösséggé, amely már a nevében is hordozza az értékválasztást. Az új névre javaslatot is tett: Esély. A drasztikusnak tűnő lépést azzal indokolta, hogy az MSZP brandje avíttá vált, megkopott, az elmúlt évtizedek alatt elhasználódott, ezért meg kell újítani – idézi fel a Kontra.

A szocialista politikus félreérthetetlen utalásokat tett arra, hogy mindezt Horn Gyula öröksége mentén tervezi megvalósítani. Kérdés, mennyire hiteles ez a kampányüzenet Ujhelyitől, hiszen baloldali berkekben „a kisemberek politikusának” tartották az egykori kormányfőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában