Templomfelújítási program

2022.04.24. 22:35

Menczer Tamás: a közösség az egyik legfontosabb keresztény érték

A közösségek mindig többet tudnak, mint az egyén önmagában, és ha vallási alapjuk van, még erősebbek - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap Budaörsön.

Menczer Tamás – Pest megye 2-es választókerületének megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője – a Szőlősgazda Háza Református Templom és Gyülekezeti Központ felszentelésén arról beszélt, hogy az egyik legfontosabb keresztény érték a közösség.
A családi, vallási, kulturális és nemzeti közösségek akkor tudnak megmaradni, ha mindig a másik mellé lépünk, ha megtartjuk a másikat, ha megfogjuk egymás kezét – mondta.

Fürjes Zoltán, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy jelenleg 1800 templomot újítanak fel a Kárpát-medencében a kormány templomfelújítási programjának keretében.
Hozzátette, a kormány az új budaörsi református templom felépítését 830 millió forinttal támogatta.

Az istentiszteletet Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke tartotta.

Borítókép: A Szőlősgazda Háza Református Templom és Gyülekezeti Központ felszentelése Budaörsön 2022. április 24-én / MTI / Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában