Végjáték

2022.05.31. 17:55

Jakab Pétert rövidesen leválthatják a Jobbik éléről

A Metropol úgy értesült: Jakab Pétert rövidesen leváltják a Jobbik elnöki posztjáról. A teljes pártelnökség és a frakció kétharmada értesülésünk szerint már nyíltan szembefordult vele. Ügyében összehívták a Jobbik rendkívüli választmányát.

A Metropol úgy értesült, hogy Jakab Péter legutóbbi felelőtlen politikai lépése, miszerint önkényesen büntetőeljárást kezdeményez a párt alelnöke, Potocskáné ellen, jó eséllyel a pártelnök politikai bukását jelenti – írja a Magyar Nemzet.

A végjáték utolsó fejezete ott kezdődött, hogy néhány napja a pártelnökség szembefordult a pártelnökkel és hatalmaskodó kabinetfőnökével, Molnár Enikővel.

Jakab ekkor már puccsot emlegetett, és több jelenlévő szerint lemondással fenyegetőzött. Minden eshetőségre készen saját kezűleg meg is írta a lemondását. Ezt követően néhány nappal, hétfőn büntetőfeljelentést tett a párt alelnöke ellen. A dunakeszi szervezet elnöke erre tegnap este etikai eljárást kezdeményezett ellene, lényegében a pártelnök felfüggesztését követelve – olvasható a Metropol cikkében.

A legújabb fejlemények szerint már a teljes pártelnökség követeli Jakab Péter távozását. A Metropol úgy értesült, hogy a parlamenti frakció kétharmada máris támogatja őket ebben. Új fejlemény az is, hogy Ander Balázs a választmány rendkívüli összehívását kezdeményezte. Ezzel végképp megpecsételődhet Jakab Péter politikai sorsa.

Borítóképünkön Jakab Péter. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában