Trauma

2022.05.17. 09:51

Megszólalt a nő, akit a jobbikos disznótoron meg akartak erőszakolni

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita. A nyíregyházi nő egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele.

A 24 éves V. Anita választókerületi szervezőként kapott meghívást tavaly decemberben a Jobbik disznóvágására, ahova a párt szabolcsi vezetői, a felső pártvezetés tagjai is hivatalosak voltak, természetes volt hát, hogy ő is jelen lesz. Annak ellenére, hogy párját, az akkor még alelnöki tisztséget betöltő Szilágyi Györgyöt, hiába kérte, nem hívták meg. Legvadabb álmaiban sem gondolta, hogy bajba kerülhet, pedig a férfiakkal teli buli egy ponton rémálomba fordult számára: becsalták egy szobába, az ajtót rázárták, az egyik jobbikos pedig erőszakoskodni kezdett vele. Segítségért kellett kiabálnia, hogy valaki észrevegye, mi történik. Ha nincs Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke, aki a kiáltozást hallva kimentette a szobából, talán még sokkal durvább dolog történik. Természetesen a fiatal nő, amint tudta, felhívta az élettársát.

Az ügy kirobbanása óta Anitát megbélyegezték, és csak még több támadás éri. A fiatal nő kevesektől kap támogatást, nekik a párján keresztül a Facebookon fejezte ki köszönetét. A Blikknek sikerült Szilágyi Györgyön keresztül elérnie telefonon V. Anitát, aki elsőként a lapnak beszélt röviden a támadás lelki következményeiről.

Megmondom őszintén, éppen tegnap beszéltünk arról, hogy talán érdemes lenne szakember segítségét kérnem, aki segít a trauma feldolgozásában. Ez pszichológusi segítséget jelentene, ezen még gondolkodom. A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni – mondta a lapnak Anita.

A fiatal hölgy számára az egyik legnagyobb csalódás az volt, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták, viszont olyanok álltak ki mellette, akiktől erre nem számított volna: a Fidesz képviselői.

„Azért is különösen jólesett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni” – írta Anita a már említett köszönőlevelében. Vagyis ebben a helyzetben nem a saját sérelmével törődött, hanem az ellenzéki összefogás miatt inkább magába fojtotta a történteket.

Ezért előbb a párton belül próbált választ kapni kérdéseire, nem rögtön a rendőrséghez fordult, amit a bírálói vetnek a szemére. Nem utolsósorban Anita egy négyéves kislány édesanyja, akit óvnia kell minden körülmények között, ám erre a jelek szerint nem sokan vannak tekintettel.

Borítókép: Szilágyi György, a Jobbik képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában