Holdudvar

2022.05.29. 10:47

Újabb milliókkal dobják meg a baloldaliak a pécsi „elszámoltató terminátort"

Hiába nem sikerült semmilyen komolyabb eredményt felmutatnia a baloldali vezetésű Pécs fő elszámoltató ügyvédjének, a város polgármestere újabb busás honoráriummal járó szerződést intézett neki. A Fidesz pécsi frakcióvezetője szerint nem ez az első eset, amikor a baloldal olyan döntést hoz, amellyel a holdudvarát bármilyen teljesítmény elvárása nélkül hizlalja.

Hiába zárultak le a nem túl meggyőző eredményt hozó átvilágítások, 2022. december 31-ig újra leszerződött fő átvilágítójával, Bodnár Imre ügyvéddel az „átvilágításának lezárását követő intézkedésekre” Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere – írja a Magyar Nemzet a Pécs Aktuál hírportál nyomán. 

A lap szerint 

a szerződést, amely értelmében Bodnár 4,5 millió forintot kap a várostól, még április végén írták alá.

Az évekig tartó pécsi átvilágítások állítólagos célja az volt, hogy elszámoltassák az előző, fideszes városvezetés tagjait a városi cégeknél, valamint a polgármesteri hivatalnál elkövetett szabálytalanságok feltárásán keresztül.

Csakhogy 

a folyamatnak kézzelfogható eredménye máig nincs, elmarasztaló bírósági ítélet nem született, a feljelentések után sorra zárják le a nyomozásokat. A város baloldali polgármesterét, Péterffy Attilát ez nemrég olyannyira felbosszantotta, hogy úgy fogalmazott: a rendőrök a Fidesz érdekeit védik.

Két és fél éve fizetik a pécsiek a baloldali városvezetés döntése alapján azt az ügyvédcsapatot, amelynek a feladata az előző fideszes városvezetés politikai meghurcolása volt. Az átvilágításnak nevezett, valójában politikai boszorkányüldözést jelentő feljelentéssorozatot a nyomozóhatóságok egytől-egyig elutasították és lezárták. A pécsieknek százmillióba kerülő ügyvédi kör tehát teljesen eredménytelen munkát végzett, amit ráadásul a mai napig titkolnak, többszöri kérésünk ellenére sem hozzák nyilvánosságra a jelentéseiket 

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője Bodnár újabb megbízása után.

Borítókép: A pécsi városháza a Széchenyi téren (Fotó: Laufer László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában