Konzervatív reneszánsz

2022.05.17. 18:45

Washington Post: Orbán Viktor befolyása nem áll meg Európánál

Az amerikai lap szerint az Egyesült Államok is Magyarország útját kezdi követni.

A Washington Post háromrészes cikksorozatot közölt arról, hogy Orbán Viktor befolyása egyre inkább nő az Egyesült Államokban – írja a Mandiner

A sorozat első részét azzal kezdi a lap hogy felidézi: a magyar miniszterelnök 2018 nyarán, Tusványoson fogalmazott úgy, hogy 

nagy pillanat előtt állunk. Búcsút intünk a liberális demokráciának, és az 1968-as elitnek is.

A cikk ezek után rátér arra, hogy Orbán Viktor 2010-ben kezdte „tízmilliós nemzetén, mint egy petricsészében” kikutatni az „illiberális demokráciát”, a magyar modell pedig hamar elkezdett átívelni Magyarország határain. A lap el is ismeri, hogy a következő évben számos választáson meggyengültek a mainstream politikai erők, és helyettük megerősödtek a zöldek, valamint a bevándorlásellenesek.

Orbán befolyása nem korlátozódik Európára

– teszi hozzá a Washington Post, hangsúlyozva, hogy az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb Orbán politkája.

A magyar kormányfő egyre növekvő amerikai népszerűségére bizonyíték a cikk szerint a CPAC, amelyen vezető konzervatív politikusok, intézetek, agytrösztök, mozgalmak és aktivisták vesznek részt, és amelyet 2022-ben Budapesten rendeznek meg az Alapjogokért Központ rendezésében (a rendezvényről részletesebben is írt a Mandiner, ITT, ITT, valamint ITT olvashat bővebben). 

Megemlíti a cikk Tucker Carlsont is, a Fox News sztárriporterét, aki többször is Magyarországra látogatott már. 

„Ahelyett, hogy a nemzet vagyonát az illegális migránsokra költenék, az adófizetői forintokat saját nemzetükre költik” – idézi Carlsont a cikk.

Borítókép: Orbán Viktor / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában