Érzékenyítésért cserébe

2022.06.20. 08:17

35 milliót adna Alföldi magánszínházának az egyik fővárosi kerület polgármestere

A balliberális polgármester, V. Naszályi Márta az I. kerületi közmeghallgatáson nem árulta el, de másnap benyújtotta javaslatát arról, hogy mennyivel támogatná az Alföldi Róbert nevével fémjelzett színházat.

Kiderült, hogy valóban évi 35 millió forinttal támogatná V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester a szomszéd kerületben található Átrium magánszínházat – írja a Magyar Nemzet

Az Alföldi Róbert nevével fémjelzett társulat közpénzből történő támogatása akkor került reflektorfénybe, amikor két ellenzéki önkormányzati képviselő is szembefordult a párbeszédes polgármesterrel.

Az önkormányzat május 26-i ülésén azt kifogásolták, hogy a tavalyi négymillió forintnyi kerületi donáció után idén már ennek az összegnek csaknem a kilencszeresét fordítaná a II. kerületi magánszínház támogatására V. Naszályi Márta. A lapunknak nyilatkozó fideszes önkormányzati képviselő, Gulyás Gergely Kristóf elmondta: számukra az is visszás, hogy ezért az összegért cserébe a kerületi középiskolásoknak érzékenyítő foglalkozásokat tartanának Alföldiék.

A teljes írás ITT olvasható.

Borítókép: Alföldi Róbert / Délmagyarország / Karnok Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában