Vádaskodás

2022.06.03. 13:57

Fosszák meg Magyarországot szavazati jogától az Európai Unióban! – jelentette ki az EP alelnöke

A vádakra Varga Judit igazságügyi miniszter reagált.

A német szociáldemokrata párt színeiben politizáló Katarina Barley szavait a Die Zeit idézte - számolt be róla a Mandiner. 

A politikus az MDR Aktuellnek adott interjújában beszélt arról, hogy 

Magyarországot meg kellene fosztani szavazati jogától az Európai Unióban. 

Barley, aki egyúttal az Európai Parlament alelnöke ezt azzal magyarázta, hogy álláspontja szerint Magyarország az egyhangúság elvével visszaél, és azt zsarolásra használja. 

Magyarország ellenállása miatt az EU tartózkodott attól, hogy Kirill pátriárka ellen is szankciókat vezessen be az Oroszország elleni, csütörtökön elfogadott újabb szankciócsomagban. Barley szerint egy uniós tagállam szavazati joga felfüggeszthető a jogállamiság megsértése miatt.

Pontosan Magyarországon már nem lehet demokratikus viszonyokról és jogállamiságról beszélni”

– tette hozzá Barley.

Katarina Barley vádjaira közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált:

Hátborzongató, ahogy Katarina Barley szociáldemokrata politikus egy másik nemzet jogfosztásáról beszél

- írta Varga Judit.

Hozzátette: az Európai Parlament német alelnökének szándéka szerint a magyaroktól meg kell vonni a szavazati jogot az EU döntési folyamatában, mert neki nem tetszik, hogy Magyarország kiáll a saját érdekeiért és a vallásszabadságért.

Katarina Barley arrogáns és felsőbbrendű hangon beszél, amikor nem a demokratikus döntéshozatal, a jogállamiság, az európai értékek és a megegyezés kultúrája mellett áll ki, hanem egy másik nemzet jogait akarja korlátozni - írta az igazságügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában