Közlemény

2022.06.05. 21:52

Németh Szilárd: Karácsony Gergely meg sem szavazta a rezsicsökkentést

A kormánybiztos szerint a főpolgármester a „baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója”.

Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést, országgyűlési képviselőként nem is szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket – hívta fel a figyelmet Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos vasárnap esti közleményében.

Gyurcsánnyal és Márki-Zay-jal arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, hülyeség, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni

– jegyezte meg.

Németh Szilárd Karácsony Gergely főpolgármester vasárnapi, a rezsicsökkentéssel kapcsolatos közleményére reagált. A kormánybiztos szerint a főpolgármester a „baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója”.

Ha ők lennének kormányon megszavazták volna  az orosz olajembargót is, ami nemcsak megfizethetetlen, hanem teljes energiaválságot idézett volna elő Magyarországon

– figyelmeztetett Németh Szilárd. Hozzátette: az Orbán-kormány viszont világossá tette, hogy a háborús körülmények és az „elhibázott brüsszeli szankciós politika ellenére” biztosítani fogják a magyar családok részére a rezsicsökkentés eredményeit, s ebből nem fognak visszalépni.

Ez a védelem – a brutális energiaáremelések miatt – most az eddiginél is sokkal többe kerül

– fogalmazott Németh Szilárd. Kiemelte: ezért hozták létre a rezsivédelmi alapot, amelybe azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít.

Karácsony Gergelyt, a messze leggazdagabb önkormányzat vezetőjét, no meg a baloldali pártokat is arra biztatjuk, hogy járuljanak hozzá a rezsicsökkentés védelméhez ahelyett, hogy a frakciók alakításával trükköznek, hogy milliárdokat tegyenek zsebre

– fogalmazott közleményében a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Borítóképünkön Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában