Káosz a baloldalon

2022.06.08. 19:19

Lemondott Jakab Péter

Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni - írta Jakab Péter közösségi oldalán.

A Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását. Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni. Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről – jelentette be Jakab Péter szerda este a Facebook-oldalán, a rendkívüli választmányi ülés után. 

„A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok. Köszönöm a tagság kitartó bizalmát, az elnökségi tagok közül pedig Szabó Gábor, Z. Kárpát Dániel és Dr. Lukács László támogatását. Nem fogom elfelejteni. Jobbikosok, ha szükség lesz rám, szóljatok! Munkámat a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatom, az elnökségnek további jó munkát kívánok. Maradok a nép pártján” – írta.

Szerda este rendkívüli választmányi ülést tart a Jobbik, és akár arra is javaslatot tehetnek, hogy a párt írjon ki egy újabb tisztújítást – írta a Magyar Hang nyomán a Pesti Srácok. Szerintük sokan kifejezetten elégedetlenek Jakab Péter és „a mára már ugyan fogyatkozó létszámú, de hozzá közel álló politikusok vezetésével". A párt egyik névtelenül nyilatkozó vezetője azt mondta: több mint tíz éve a Jobbik tagja, „de ilyen lázadást a központ ellen" még nem látott.

A Jobbik május 7-i tisztújító kongresszusán nagy többséggel választották újra Jakab Pétert a Jobbik elnökévé, 

továbbá döntöttek a párt országos választmányi elnöke és az alelnökök személyéről is. Egy hónap sem telt el, és május 30-án a közösségi oldalán egy bejegyzésében Jakab Péter azt állította, hogy elnökhelyettese, Potocskáné Kőrösi Anita csődbe vinné a pártot.

"A mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból" – közölte a Jobbik elnöke. Még aznap kiderült, hogy a Jobbik egyik önkormányzati képviselője, Varga Zoltán Péter pedig Jakab Péter ellen kezdeményezett etikai eljárást, mert szerinte a pártelnök súlyosan megsértette a Jobbik alapszabályát, valamint etikai és fegyelmi szabályzatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában