Minden magyar felelős minden magyarért

2022.06.08. 11:32

Szijjártó: a határon túli magyarok számíthatnak az anyaországiakra (videó)

Ha kevesebb gyűlöletet szítana a baloldal, akkor talán nagyobb támogatottsága lenne a határon túli magyar közösségekben – mondta Szijjáró Péter napirend előtt az Országgyűlésben.

– Évről évre június 4-én, a trianoni diktátum évfordulóján a legmélyebb gyász érzése mellett a magyar nemzet összetartozását hirdetjük. A 2010 utáni tizenkét év nemzetpolitikai megvalósításai történelmi léptékkel mérve is nagy eredmények – közölte napirend előtti felszólalásában Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője. Hozzátette: ma egymillió új magyar állampolgár van és a magyar nemzet egységesebb, mint bármikor az elmúlt száz esztendőben.

Június 4-e apropóján számos olyan közéleti szereplő is megnyilvánult, akik jobban tették volna, ha bölcsen hallgatnak

– rögzítette Zsigmond Barna Pál, utalva a Niedermüller Péter, Budapest VII. kerülete baloldali polgármestere által elmondott botrányos kijelentésre, miszerint Trianonnak köszönhetően ma jobban élnek a határon túli magyarok.

Ennyire telik egy gyurcsányista politikustól az évfordulón

– jegyezte meg a Fidesz képviselője. Kiemelte: a baloldalon már hagyománynak tekinthető a nemzetellenesség.

Továbbá Zsigmond Barna Pál emlékeztetett, hogy a Momentum sorra választ magának magyarellenes testvérpártokat a szomszédos országokban és támogatja a jelöltjeiket a magyarokkal szemben.

– Valószínűleg minden jóérzésű magyar ember egyetért azzal, hogy Niedermüller Péternek a véleménye ízléstelen és szégyenteljes – válaszolta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint valószínűleg egyetértenek azzal is, hogy ebben semmi szokatlan nincs.

A baloldal hírhedtté vált az elmúlt években arról, hogy folyamatosan gyűlöletet szít a határon túli magyar közösségekkel szemben

– emlékeztetett Szijjártó. A tárcavezető megjegyezte, hogy ezzel szemben a jobboldalon úgy gondolkodnak:

minden magyar felelős minden magyarért.

– Világossá tettük a határon túli magyaroknak, hogy mindig számíthatnak az anyaországra, ahogy az elmúlt évtizedekben számtalanszor bebizonyosodott, hogy az anyaország is számíthatott a határon túli magyar közösségekre – jelentette ki a kormánypárti politikus, aki ennek a nemzetpolitikának a helyességét látja visszaigazolni az április 3-i választások eredményében is, amikor rekordszámú szavazatot adtak le a határon túli magyarok.

Köszönjük a részvételt a nemzet jövőjéről szóló kérdésben

– fejezte ki a háláját a külügyminiszter, majd rögzítette, hogy a határon túliak 94 százaléka szavazott a kormánypártok listájára a választáson.

Borítókép: Szijjártó Péter (MTI/Máthé Zoltán)

Címkék#trianon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában