Szabadka

2022.07.04. 07:01

Migránsleszámolás: egy afgánt elfogtak, a feszültség továbbra sem csillapodik (videó)

Továbbra is keresi a szerb rendőrség azokat a migránsokat, akik szombat hajnalban lövöldözni kezdtek a magyar határhoz közeli erdőben. A hatóságoknak eddig csupán egy 26 éves afgán férfit sikerült elfogniuk, akit emberöléssel és emberölési kísérlettel is gyanúsítanak. Az afgánok és pakisztániak közötti összecsapásban egy ember meghalt, heten megsérültek. A Szabadkán és a környéken élők feszültek a történtek miatt. Úgy érzik, már nincsenek biztonságban – hangzott el az M1 Híradójában.

Még vasárnap is egész nap rendőrök felügyelték Szabadka Makkhetes városrészét. Közben a helyszínelők nyomokat kerestek az erdőben, a környék így továbbra is le van zárva – írja a Hirado.hu.

Szombaton hajnalban csapott össze migránsok két csoportja. Lövöldözni kezdtek egymásra, egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

A helyieket felzaklatták a történtek, már szombat este békés tüntetésbe kezdtek. Arra kérik a hatóságokat, hogy a környéken gyülekező bevándorlókat vigyék befogadótáborba. A szabadkaiak azt mondták: tartanak attól, hogy az összecsapás megismétlődik.

Hogy aludjak nyugodtan, egy ilyen eset után? Nem tudhatom, hogy mikor bukkan elő valaki a kukoricásból és támad rám fegyverrel. Ha ugat a kutyám, én már nem merek kimenni, hogy ellenőrizzem, miért

– panaszolta egy helyi nő.

Sokak szerint már az elmúlt napokban is tarthatatlan volt a helyzet. A migránsok 50-60 fős csoportokban gyalogoltak a határkerítés felé. Közben a taxisokál is nagyüzem volt.

Mint ismert, a magyar határhoz közeli fegyverropogás hangjára a helyiek figyeltek fel. A rendőség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, majd golyóálló mellényekben fésülték át az erdőt. A migránsok állítólag a rendőrökre is rálőttek, így a helyszínre sietett Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter is, aki engedélyt adott az éles lőfegyver használatára.

Összesen hét embert szállítottak lőtt sebekkel kórházba. Egy 16 éves iráni lányt azonnal meg kellett műteni, jelenleg az ő állapota is stabil.

A makkhetesi erdőben szemétkupacok jelzik, hol gyülekezhettek a bevándorlók. A csoport tagjairól kiderült:

20 és 30 év közötti fiatalok lehettek, akiknek semmilyen okmányuk nincs.

A helyiek közül sokan nem értik, hogy fajulhatott idáig a helyzet, a migránsok pedig hogyan juthattak fegyverekhez.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Forrás: Youtube/M1 - Híradó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában