CPAC

2022.08.12. 09:48

Amerikaiakat kérdeztek Orbán Viktorról: „erős vezető, aki kimondja a véleményét”

Az amerikai republikánusok úgy tekintenek az Orbán Viktor vezette Magyarországra, mint konzervatív, woke-ellenes földi mennyországra – írta az Aljazeera.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Aljazeera a CPAC-en több, Orbán Viktor miniszterelnök beszédét élőben meghallgató amerikai polgárt is megkérdezett, hogy mit gondolnak az elhangzottakról – írta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Facebookon.

David Wall, 23 éves, erdészként dolgozó férfi:

Orbán Viktort azért hívták meg ide, hogy felszólaljon, mert az ő vezetési formájának példaként kellene szolgálnia az Egyesült Államok számára. A média és a bírálói igazságtalanul autokratának bélyegzik őt. Orbán véghezviszi a szükséges dolgokat, és nem hajol meg a radikális baloldal előtt. Tetszik, hogy Orbán, akárcsak Trump és Ron DeSantis floridai kormányzó is, szembeszáll a baloldallal. Az emberek itt ezt értékelik. Sok republikánus nem teszi ezt olyan mértékben, amennyire kellene. Orbán és Trump nagyon hasonlóak, személyiségükben és politikai szempontból is. Meg akarják védeni a határt, és kiállnak a hagyományos értékek mellett.

A Texasban élő Gene Lukacsy 1973-ban vándorolt Magyarországról az Egyesült Államokba. A nyugdíjas mérnök Lukacsy „Orbán Viktor nagy rajongója”-nak tartja magát, és reméli, hogy az amerikai republikánusok tanulnak a magyar miniszterelnöktől:

Orbán erős vezető, aki kimondja a véleményét. Tudja, hogy nem jó dolog csak úgy beengedni a migránsokat az országunkba. Annyira más a kultúrájuk, hogy ha behozzuk őket, az nem segít semmin.

Arra a kérdésre, hogy kritikusai szerint Orbán vezetése alatt Magyarországon csorbult a demokrácia , Lukacsy így válaszolt: „A liberális, silány média nagyon ügyesen hazudik”.

Leslie Read, 85 éves, nyugdíjas mérnök Dallasból:

Úgy hallottam Orbán Viktor egy erős, konzervatív vezető. Trumpnak Amerika az első, Orbánnak pedig Magyarország az első. Azt akarja, hogy Magyarország független, büszke és erős legyen – egy olyan hely, ahová az emberek azért mennek, hogy szabadok legyenek.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában