Szintet lépett

2022.08.19. 20:45

Bakondi: veszélyesebbé és szervezettebbé vált az illegális migráció

Az utóbbi időben Zombor térségében, a horvát határnál is csoportosulnak a migránsok.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a fokozódó migrációs nyomásról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Veszélyességét, szervezettségét és nagyságrendjét tekintve is „szintet lépett” az illegális migráció – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György azt mondta: egyre gyakrabban érkeznek nagyobb csoportokban a migránsok. Látható a szervezettség is, gyakori továbbá az erőszakosság, a fegyveres fellépés.

Felidézte, hogy a közelmúltban a szerb határ közelében „területszerzési összetűzés” is volt az embercsempészbandák között. Ezért is fontosnak nevezte, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott egy az osztrák kancellárral és a szerb elnökkel tartandó találkozóról, azzal a céllal, hogy nemzetközi szinten elősegítsék a szervezett bűnözés, azon belül az embercsempész hálózatok felszámolását.

A főtanácsadó kiemelte: fokozott őrzés van a magyar határon. Az utóbbi időben Zombor térségében, a horvát határnál is csoportosulnak a migránsok.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Szlovéniában hatalomra került baloldali erő a határkerítés lebontására készül. Nem tudni, hogy ez mekkora vonzóerőt jelent a balkáni útvonalon érkezők számára – jegyezte meg Bakondi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában