Összefogást sürget

2022.08.05. 14:09

Orbán Viktor a nemzeti-konzervatív közösség első számú szószólójává lépett elő

Az, hogy Orbán Viktor törte meg a jeget és nyitotta meg a félidős amerikai választások előtti kiemelt fontosságú dallasi CPAC-et igazolja, hogy a magyar jobboldal 2010 óta tartó sikertörténetének titkára, a 12 pontos receptre rengetegen kíváncsiak – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tóth Erik.

„A magyar kormányfő felszólalásával egyben a jobboldali, nemzeti-konzervatív közösség első számú szószólójává lépett elő, hiszen nincsen még egy olyan politikus, aki ilyen hosszú ideje, demokratikus úton megválasztott keretek között vezessen egy nemzetet” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tóth Erik. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóhelyettese elmondta, ugyan 1974 óta rendeznek a tengerentúlon CPAC-et, 

ezidáig azonban egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy magyar vagy akár európai vezető konzervatív politikus nyissa meg az Amerikai Egyesült Államok és a világ egyik legfontosabb politikai konferenciáját.

Az elemző szerint az, hogy Orbán Viktor törte meg a jeget és nyitotta meg a félidős amerikai választások előtti kiemelt fontosságú dallasi CPAC-et igazolja, hogy a magyar jobboldal 2010 óta tartó sikertörténetének titkára, a 12 pontos receptre rengetegen kíváncsiak. Az elemző szerint a miniszterelnöki előadás legfontosabb üzenete 

az amerikai és az európai jobboldal politikai összefogásának sürgetése volt. 

Tóth Erik úgy vélekedett, erre azért van szükség, mert a progresszív liberálisok – a miniszterelnök meglátása szerint – megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a keresztény gyökereiről. Ennek érdekében a kormányfő egyfajta konzervatív ellenforradalmat hirdetett meg, melynek célja az, hogy Washingtonban és Brüsszelben is visszavegyék a józan ész erői az intézményeket, melyhez szövetépítésre van szükség.

A progresszív sajtó nem tér napirendre

Hozzátette, Orbán Viktor minden tekintetben ellentmondott annak a liberális kánon által kívánt politikának, mely évek óta az emberekre zúdul. A miniszterelnök egyben leszögezte, hogy a saját szabályai szerint kell játszania a jobboldalnak. Ezért a migráció kérdésében bevándorlásellenes, a családpolitika terén a hagyományos családmodellt támogató, a gazdaságpolitikában pedig az emberek terheit csökkentő intézkedéséket kell hozni. 

Ezek a gondolatok pedig jól látható módon óriási népszerűségnek örvendtek Dallasban, a magyar kormányfő pedig a nemzetközi politika egyik legmeghatározóbb politikusává vált ennek a karakán nemzeti politikának köszönhetően. A progresszív liberális sajtó emiatt nem fog egyhamar napirendre térni a beszéd hallatán

– vélekedett az igazgatóhelyettes. 

Borítókép: Orbán Viktor a CPAC megnyitóján mondott beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában