Végvonaglás

2022.08.19. 09:32

Párton kívüli zavarkeltőt látnak Jakab Péter tanácsadójában

Évekkel ezelőtt kilépett a Jobbikból Molnár Enikő, így az ellene indított etikai vizsgálatnak semmi értelme – értesült lapunk. A párttagság megléte komoly pozíciók betöltéséhez ugyan nem kritérium a Jobbiknál, ám az kínos, hogy a fegyelmi eljárást kezdeményező Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettesként nincs tisztában a tagnyilvántartással – írja a Magyar Nemzet.

A Jobbik választmányi ülése 2022. június 8-án

Minden kapcsolatot megszakított a Jobbik Molnár Enikővel azzal, hogy a párt szerződést bontott Jakab Péter volt kabinetfőnökével, akinek augusz­tus végéig volt megbízatása a pártnál. A Magyar Nemzet információi szerint Molnár kizárása a pártból azért nem történik meg, mert az egykori kabinetfőnök már évek óta nem is tagja a Jobbiknak. Úgy tudjuk, Molnár Enikő a Jobbik V. kerületi szervezetébe lépett be, pár évvel később pedig egy levélben tájékoztatta a tagságot kilépési szándékáról, amelyet azzal indokolt, hogy már nem elégedett a párttal.

Ennek ellenére Molnár, aki ekkor már Jakab Péter akkori szóvivő mellett dolgozott, igen szép karriert futott be. Tagja volt a Zöld Válasz Egyesületnek, kabinetfőnök volt az elnök Jakab mellett, továbbá a mai napig fel van tüntetve a neve a Jobbik alapítványának kuratóriumi tagjai között. A párttagság nélküli politikai szerepvállalás egyébként nem új keletű a Jobbiknál. Steinmetz Ádám soha nem lépett be a Jobbikba, mégis a párt országgyűlési képviselője, sőt parlamenti jegyzője volt. Rig Lajos úgy volt két évig a Jobbik frakciójának tagja, majd egyéni jelölt, hogy már kilépett a Jobbikból. Potocskáné Kőrösi Anita alelnök is csak jóval azután lépett be a pártba, hogy országgyűlési képviselő lett.

Molnár Enikő évekkel ezelőtti kilépésének tényét erősíti, hogy május végén, amikor a párt elnöksége fellázadt ellene, minden pozíciójáról lemondott a Jobbikban, arról azonban nem esett szó, kilép-e a pártból is. Emellett Jakab Péter bizalmasa rendre a párt aktivistájának titulálta magát, aki több mint egy évtizeden keresztül segítette a Jobbik munkáját.

Vagyis az, hogy Molnár Enikő párttagság nélkül ennyi pozíciót tölthetett be, nem meglepő, az viszont annál inkább, hogy a Jobbik olyan személy ellen indít etikai és fegyelmi vizsgálatot, aki nem is tagja a pártnak. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában