Kampánymunka

2022.09.15. 15:44

Gyurcsányéknak nincsenek aktivistáik, kétezer forintért toboroznak diákokat

A Mandiner birtokába jutott egy levelezés, melyből az derül ki, hogy a baloldali pártok a II. kerületben október 2-án tartandó időközi választáson egy iskolaszövetkezeten keresztül toboroznának embereket politikai kampánymunkára. A baloldal nettó 2000 forint/óra fizetésért kínál „munkát" a diákoknak.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotós: Fehér Gábor

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy az ellenzék április 3. óta még mindig nem tudott talpra állni, és továbbra sincs a helyzet magaslatán. A baloldal kudarcot kudarcra halmozott a legutóbbi időközi önkormányzati választásokon. Így volt ez  Budapest III. kerületében is szeptember 4-én, vasárnap – írja a portál.

Mint írják, ez a térség nem mondható egy jobboldali fellegvárnak, az ellenzéki jelölt mellett még Szabó Tímea is kampányolt, azonban ez sem volt elég. 

A szavazáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Csikósné Mányi Júlia győzött.

Diákokkal agitálna a baloldal 

Úgy tűnik, hogy a baloldal valóban a gödör mélyén van, a sorozatos időközis bukások után annyira demoralizálttá vált, hogy már aktivistáik is alig vannak, ezért most diákokkal végeztetnék az agitációs munkát. A portál birtokába jutott egy levelezés, melyből az derül ki, hogy 

a baloldali pártok a II. kerületben október 2-án tartandó időközi választáson egy iskolaszövetkezeten keresztül toboroznának embereket politikai kampánymunkára.

A jelentkező fiatalok megbízói között a Jobbikon kívül megtalálható az ellenzéki összefogás összes pártja.

Kopogtatás a szavazókörzetben, választópolgárok megszólítása azzal kapcsolatban, hogy jöjjenek szavazni október 2-án

– ez lenne a feladatuk azon diákoknak, akik a „kiemelkedő órabért” – nettó 2000 forint/órás fizetést kínálnak – meglátva beadnák jelentkezésüket a munkára.

A levélből tehát egyértelműen kiderül, hogy valóban komoly gondok vannak az ellenzéki pártok háza táján, úgy látszik, egy önkormányzati egyéni választókerület lefedéséhez sem rendelkeznek elég aktivistával.

Több diákra van szükségünk, így nyugodtan hozhattok barátot, barátnőt, együtt, párban is tudtok dolgozni


 

– olvasható a lap birtokába került levelében. Ezek mellett a baloldali pártok rugalmas időbeosztást ígérnek a leendő aktivistáknak: „Konkrét munkaidő nincs, ezt abszolút tudjuk órarendhez igazítani, és a jövő héten végig lehet jönni”.

Az ügyben a Mandiner megkereste a időközin induló baloldali jelöltet, Nagy Esztert is, aki felvetésükre közölte, hogy semmi ilyesmiről nem tud. Állítása szerint a laptól hallott először az ügyről. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában