Nem meglepő

2022.09.30. 21:19

Jogszerűtlenül kampányolt a baloldal

Őrsi Gergely, a II. kerület baloldali polgármestere jogszerűtlen kampányt folytatott az időközi választások során - írja a Magyar Nemzet.

Őrsi Gergely, a II. kerület baloldali polgármestere felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén, mellette Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere

Fotó: Kovács Attila

Jogszerűtlenül kampányolt a II. kerület baloldali polgármestere az időközi választások során – derül ki a budapesti II. kerületi választási bizottság legújabb határozatából. Gór Csaba, a Fidesz–KDNP II. kerületi frakcióvezetője, választókerületi elnöke reméli, ez a döntés a jövőben elrettenti a feleket attól, hogy ehhez hasonló jogszerűtlen eszközökkel kampányoljanak.

Őrsi Gergely, a II. kerület baloldali polgármestere jogszerűtlen kampányt folytatott az időközi választások során – állapította meg pénteki határozatában a Budapesti II. kerülei választási bizottság. Őrsi Gergely postai úton kiküldött levelekben kampányolt Nagy Eszter jelölt mellett. A II. kerület baloldali polgármestere mindezt nem politikusként vagy magánszemélyként tette, hanem polgármesteri tisztségében. Megfogalmazásaiban azt a látszatot keltette, mintha a baloldal jelöltje a II. kerület támogatását élvezné, holott a törvény erre nem ad módot – áll a határozat indoklásában. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

 

Borítókép: Őrsi Gergely, a II. kerület baloldali polgármestere felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén, mellette Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere (Fotó: Kovács Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában